Hvad betyder udtrykket “lige børn leger bedst”?

Det danske sprog er fyldt med finurlige ordsprog, talemåder og udtryk. Det er ikke altid man kan regne ud, hvad det betyder – og disse talemåder er ofte til stor adspredelse for udlændinge, når de skal lære dansk. For hvordan i alverden skulle man kunne regne ud, hvad den slags betyder?

Et populært dansk udtryk er talemåden “lige børn leger bedst“, som man ofte hører brugt i hverdagens samtaler og i de danske medier. Men har du nogensinde tænkt over, hvad det egentlig betyder?

I denne artikel kan du læse lidt mere om udtrykkets betydning, og i hvilke sammenhænge man kan bruge dette specielle udtryk.

Ord talemåde udtryk betydning bog papir
Udtrykket “lige børn leger bedst” har en særlig betydning i det danske sprog. Her kan du læse mere om denne betydning

Hvad vil det sige at “lige børn leger bedst”?

Her finder du svaret på betydningen af dette danske udtryk:

  • Udtrykket “lige børn leger bedst” handler om vi tiltrækkes af mennesker, der minder om os selv
  • Det bruges typisk i forbindelse med, at to personer med samme fejl har en grund til at være sammen
  • Det bliver ofte brugt i forbindelse med, at man kritiserer andre, når fx. mennesker med en bestemt uheldig tilbøjelighed bruger tid sammen

Det er en af de populære danske talemåder.

Hvor stammer udtrykket fra?

Danske talemåder har ofte deres oprindelse i noget bogstavelige, hvor en bestemt handling i det virkelige liv på en god eller underholdende måde udtrykker en universel sandhed om livet, som man kan genbruge i mange sammenhænge. Dette er dog ikke altid tilfældet – der findes nemlig mange andre tilfælde, hvor et udtryk har sin oprindelse fra populærkulturen, fx. TV og film, og hvor man skal kende til denne reference eller bare have lært udtrykket udenad. Det er især sidstnævnte kategori af talemåder, der kan give udlændinge problemer, når de skal lære dansk.

Oprindelsen på dette udtryk er ukendt, men har formentlig sin oprindelse i den virkelige, pædagogiske verden. Her er det dog mindre sandt, fordi børn ofte er i stand til at lege godt sammen, selv om de kommer fra forskellige kår. Det er først når mennesker bliver voksne, at de begynder at foretrække dem, der tænker og mener det samme som dem selv. Børn er mere tolerante.

Kender du svaret, så skriv gerne en kommentar her på siden.

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *