Hvad betyder udtrykket at “Bide i det sure æble”?

Det danske sprog er fyldt med finurlige ordsprog, talemåder og udtryk. Det er ikke altid man kan regne ud, hvad det betyder – og disse talemåder er ofte til stor adspredelse for udlændinge, når de skal lære dansk. For hvordan i alverden skulle man kunne regne ud, hvad den slags betyder?

Et populært dansk udtryk er talemåden at “Bide i det sure æble“, som man ofte hører brugt i hverdagens samtaler og i de danske medier. Men har du nogensinde tænkt over, hvad det egentlig betyder?

I denne artikel kan du læse lidt mere om udtrykkets betydning, og i hvilke sammenhænge man kan bruge dette specielle udtryk.

Ord talemåde udtryk betydning bog papir
Talemåden at “Bide i det sure æble” har en særlig betydning i det danske sprog. Her kan du læse mere om denne betydning

Hvad vil det sige at “Bide i det sure æble”?

Her finder du svaret på betydningen af dette danske udtryk:

  • Udtrykket “skabelon” handler om gøre noget, man ikke har lyst til
  • Det bruges typisk i forbindelse med, at man er tvunget til at gå i gang af en eller anden omstændighed
  • Det kan minde om et andet udtryk som fx. “bide i græsset”, som dog har en anden betydning

Det er en af de populære danske talemåder.

Hvor stammer udtrykket fra?

Danske talemåder har ofte deres oprindelse i noget bogstavelige, hvor en bestemt handling i det virkelige liv på en god eller underholdende måde udtrykker en universel sandhed om livet, som man kan genbruge i mange sammenhænge. Dette er dog ikke altid tilfældet – der findes nemlig mange andre tilfælde, hvor et udtryk har sin oprindelse fra populærkulturen, fx. TV og film, og hvor man skal kende til denne reference eller bare have lært udtrykket udenad. Det er især sidstnævnte kategori af talemåder, der kan give udlændinge problemer, når de skal lære dansk.

Oprindelsen på dette udtryk er ukendt, men er en selvforklarende talemåde. Sure æbler smager sjældent godt, og det er noget, man ikke gør, med mindre man på en eller anden måde er tvunget til det.

Kender du svaret, så skriv gerne en kommentar her på siden.

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *