Hvad betyder udtrykket at “Arbejde som en hest”?

Det danske sprog er fyldt med finurlige ordsprog, talemåder og udtryk. Det er ikke altid man kan regne ud, hvad det betyder – og disse talemåder er ofte til stor adspredelse for udlændinge, når de skal lære dansk. For hvordan i alverden skulle man kunne regne ud, hvad den slags betyder?

Et populært dansk udtryk er talemåden at “Arbejde som en hest“, som man ofte hører brugt i hverdagens samtaler og i de danske medier. Men har du nogensinde tænkt over, hvad det egentlig betyder?

I denne artikel kan du læse lidt mere om udtrykkets betydning, og i hvilke sammenhænge man kan bruge dette specielle udtryk.

Ord talemåde udtryk betydning bog papir
Udtrykket at “Arbejde som en hest” har en særlig betydning i det danske sprog. Her kan du læse mere om denne betydning

Hvad vil det sige at “Arbejde som en hest”?

Her finder du svaret på betydningen af dette danske udtryk:

  • Udtrykket “Arbejde som en hest” handler om arbejde meget eller arbejde hårdt
  • Det bruges typisk i forbindelse med, at man beskriver, hvordan en persons arbejdsmoral er

Det er en af de populære danske talemåder.

Hvor stammer udtrykket fra?

Danske talemåder har ofte deres oprindelse i noget bogstavelige, hvor en bestemt handling i det virkelige liv på en god eller underholdende måde udtrykker en universel sandhed om livet, som man kan genbruge i mange sammenhænge. Dette er dog ikke altid tilfældet – der findes nemlig mange andre tilfælde, hvor et udtryk har sin oprindelse fra populærkulturen, fx. TV og film, og hvor man skal kende til denne reference eller bare have lært udtrykket udenad. Det er især sidstnævnte kategori af talemåder, der kan give udlændinge problemer, når de skal lære dansk.

Oprindelsen på dette udtryk er ukendt, men giver sig selv: En hest er hårdtarbejdende og kan fortsætte i timevis, og er praktisk talt utrættelig. Det er hestens fysiske egenskaber, der er blevet overført til dette udtryk,

Kender du et andet svar, så skriv gerne en kommentar her på siden.

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *