Hvorfor vandt Donald Trump i 2017?

Mange spørger sig selv, hvordan det kunne lade sig gøre, at Donald Trump blev valgt og indsat som præsident den 20. januar 2017.  Her finder du forklaringen på dette spørgsmål. Denne artikel er hverken for eller imod Trump, men beskriver grunden til at Trump vandt rent objektivt.

Republikaner Donald Trump præsident 2016 2017
Her ses republikaner Donald Trump før han blev præsident, på et af hans mange valgmøder i 2016. Han sagde selv om disse valgmøder, at det ændrede hans syn på amerikanernes situation, og at han fik øjnene op for, hvor hårdt den almindelige amerikaner har haft det under Obamas præsidenttid.

Hvorfor blev Donald Trump præsident?

Donald Trump blev præsident fordi den amerikanske befolkning støtter hans politik, som primært drejer sig om

  • Amerika først: Støtte amerikanske jobs, amerikansk producerede varer og amerikanske virksomheder, der ikke flytter til udlandet
  • Lukke grænserne: Bygge en fysisk mur og stoppe den ulovlige indvandring fra især Mexico. Smide de eksisterende ulovlige indvandrere ud, især hvis de er kriminelle
  • Hård mod kriminalitet: Donald Trump støtter politiet og en hård linje mod de kriminelle
  • Bekæmpe terrorisme: Droppe undskyldningerne og bekæmpe radikal islamisme med alle tilgængelige midler
  • Abort: Beskytte det ufødte liv
  • Våbenlov: Respektere den amerikanske forfatning omkring retten til at bære våben
  • “Tømme sumpen”: Bekæmpe indspisthed og korruption i det politiske system i Washington
  • Politisk ukorrekt: Generelt faldt Donald Trumps totale ligegyldighed overfor politisk korrekthed i god jord hos amerikanerne. Trump er ikke bange for ikke at pakke tingene ind.

Det var især disse emner, men også andre, der gjorde, at han vandt.

Vandt Donald Trump den amerikanske stemme?

Ja, Trump blev valgt på lovlig vis, og ved at langt størstedelen af de amerikanske kommuner havde et flertal for ham, selvom den “populære stemme” ikke havde det. Hver af disse “kommuner” har valgstemmer i den samlede optælling, istedet for at man kun optæller de individuelle stemmer. Det er for, at de mere befolkningstynde områder også har en indflydelse på den amerikanske fremtid.

Den overvældende valgsejr så geografisk således ud:
Rød er Trump, Blå er Hillary.

Valgkort Donald Trump
Valgkortet over Donald Trumps overvældende sejr i de forskellige “counties” (svarer til kommuner)

Der var ikke tale om, beviser for eller tegn på valgsnyd eller indblanding fra Rusland, EU eller andre. Valget foregik efter bogen og var et lovligt, gyldigt, demokratisk valg.

Hvorfor vandt Donald Trump?

Donald Trump blev præsident fordi den amerikanske befolkning i overvejende grad støtter hans politik omkring at begrænse farlig indvandring, bekæmpe terrorisme uden undskyldninger og prioritere amerikanske jobs og virksomheder først.

Relaterede artikler

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *