Muhammedtegningerne – Alle 12 – se dem her

De fleste har hørt om Muhammedtegningerne, men ikke alle har set dem. I denne artikel kan du se og downloade de 12 satiriske tegninger fra Jyllandsposten, som det hele handlede om.

 Tegningerne blev offentliggjort den 30. september 2005.

Hvordan ser de 12 Muhammedtegninger fra Jyllandsposten ud?

Download billederne ved at vælge og sige “Gem som…”.

Kurt Westergaard Bombe i en turban muhammedtegninger.
Kurt Westergaard “Bombe i en turban” – den mest berømte af Muhammedtegningerne.
Peder Bundgaard Muhammedtegning
Peder Bundgaard
Bob Katze Nelson Muhammedtegning
Bob Katze Nelson
Poul Erik Poulsen
Poul Erik Poulsen
Rasmus Sand Høyer Muhammedtegning
Rasmus Sand Høyer
Arne Sørensen Muhammedtegning
Arne Sørensen
Erik A Sørensen muhammedtegning
Erik A Sørensen
Claus Seidel muhammedtegning
Claus Seidel
Anette Carlsen Muhammedtegning
Anette Carlsen Muhammedtegning
Franz Füchsel Muhammedtegning
Franz Füchsel Muhammedtegning
Jens Julius Muhammedtegning
Jens Julius
Lars Refn Muhammedtegning
Lars Refn

Jyllandspostens side d. 30. september 2005

Muhammedtegningerne alle 12 side fra Jyllandsposten
Sådan så Jyllandspostens side ud den 30/9 2005.

Om de 12 muhammedtegninger

Denne artikel viser de 12 muhammedtegninger, som de blev offentliggjort d. 30 september i den danske avis Jyllandsposten.

Muhammedtegningerne var en serie på tolv karikaturtegninger af profeten Muhammed, som blev offentliggjort i den danske avis Jyllands-Posten i 2005. Tegningerne, som blev lavet af forskellige kunstnere, skabte stor kontrovers i både Danmark og resten af verden.

Tegningerne blev først offentliggjort i september 2005, men det var først i januar 2006, at de virkelig begyndte at få opmærksomhed. Det var primært på grund af en række reaktioner fra muslimer i Danmark og andre steder i verden, som følte sig krænket af tegningerne.

I februar 2006 blev flere danske ambassader i Mellemøsten angrebet, og der var også en række voldelige protester i forskellige lande. Dette førte til en international krise, som også involverede politikere, religiøse ledere og medier fra mange forskellige lande.

Ytringsfrihed

De danske myndigheder stod fast på, at ytringsfriheden er en central værdi i Danmark, og at tegningerne derfor var udtryk for en legitim ytring. Men samtidig blev der også udtrykt beklagelse over, at nogle muslimer havde følt sig krænket af tegningerne.

Debatten om Muhammedtegningerne er stadig aktuel den dag i dag, og der er fortsat delte meninger om, hvorvidt det var en god ide at offentliggøre tegningerne. Nogle mener, at det var en nødvendig handling for at beskytte ytringsfriheden, mens andre mener, at det var en unødvendig provokation, som kun skabte unødvendige konflikter.

Uanset hvad man mener, viser sagen om Muhammedtegningerne i Danmark, at ytringsfrihed kan have store konsekvenser, både positivt og negativt. Det er vigtigt at huske på, at ytringsfrihed altid skal bruges med ansvar og respekt for andre menneskers følelser og rettigheder.

Gode links

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *