Hvor kommer vand fra?

Jorden er 2/3 dækket af vand, nogen steder 10 km dybt. Men hvor kommer det egentlig fra? I denne artikel får du svaret på oprindelsen til hvorfor der er vand på jorden.

Hvor kommer Jordens vand fra?

Mængden af vand – inden i os og på jordens overflade vidner om, at vandet er kommet til på en dramatisk måde, fordi der er så meget. Det er basis for alt liv. Men man har indtil nu ikke kunnet forklare, hvor vand stammer fra.

Faktum er, at man ikke ved hvor vandet kommer fra.

– Illustreret Videnskab

Videnskaben ved det ikke. De har grundlæggende to mulige forklaringer, der dog begge er blevet afvist:

  • Vand kom som is på kometer ved nedslag gennem milliarder af år. Problem: Vores søsterplanet Venus har ingen vand – og den er lige ved siden af os. Og mængden af vand matcher slet ikke den mængde meteorer, der skulle til for at lave så meget vand.
  • Det er kommet ud af jordens indre gennem vulkanisk aktivitet. Denne teori forklaret ikke, hvor vandet kommer fra – for hvordan kom vandet så ind i jorden?

Vandet og Noahs ark

Biblen har en vild, men måske mulig forklaring, hvis man tror på Gud. Den fortæller, at Gud lod al vandet komme i en syndflod. Vandet kom både ovenfra og fra jordens indre – Gud lod det ske mirakuløst. Historien fortæller, at det regnede længe. Kun Noah og hans familie blev reddet, fordi de lyttede til Gud og nåede at bygge en båd. Hele jorden blev dækket. Til sidst trak vandet sig tilbage og Noahs familie blev reddet. Vi stammer fra ham.

Hvor kommer vandet fra – helt kort

Videnskaben kan ikke forklare rigtigt, hvor jordens vand stammer fra – måske som is på kometer? Biblen siger, at Gud lavede vandet i syndfloden med Noahs ark.

Andre relaterede artikler

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *