Hvordan dividerer man? 4 nemme metoder til at dividere på

Det er næsten livsnødvendigt at kunne dividere to tal med hinanden. I denne artikel kan du læse de forskellige måder, du kan dividere på.

Chokolade dividere
Når man dividerer to tal med hinanden, deler man faktisk en mængde over i lige store, mindre stykker, fx 7 / 2 = 3,5.

Sådan dividerer du to tal med hinanden

Der er grundlæggende 4 måder, du kan gange tal på:

  1. Lær at dividere tal med hinanden udenad
  2. Brug en multiplikationstabel omvendt
  3. Brug en regnemaskine (eller et regneark)
  4. Gang de to tal sammen på et stykke papir

1. Lær at dividere udenad

Hvis du skal kunne dividere uden at “tænke”, dvs. at du bare kan huske talpar helt automatisk, skal du prøve at kunne huske tal fra en omvendt multiplikationstabel

2. Omvendte multiplikationstabeller

Du kan dividere ved at bruge en multiplikationstabel og vende den om.

Obs: Det virker kun, hvis tallet ikke er en brøk! Du finder kun svaret i tabellen, hvis tallet “går op”.

gange tabel multiplikation
Du kan dividere ved at kigge i denne multiplikationstabel. Sådan gør du:
dividere
Hvis du fx skal dividere 18 med 3 finder du først alle de steder, hvor der står “18”. Find derefter et af disse, hvor der står “3” udenfor. Tag tallet i den modsatte række. Svaret er 6. 18/3 = 6.

Du kan gøre den samme øvelse med forskellige online multiplikationstabeller. Men husk, hvis du ikke kan finde tallet i en multiplikationstabel, så er det fordi, at det ikke går op som et lige tal. Så skal du til metode 3 eller 4:

3. Lommeregner eller regneark

Det mest hurtige er at bruge din app lommeregner eller et regneark på din computer. Der er ingen risiko for fejl, med mindre du laver fejl i din indtastning. Sådan gør du.

4. Lær at dividere to tal på papir

Den sidste mulighed du har er at dividere de to tal på et stykke papir. Regneregler.dk har en god guide, men du skal kunne dividere mindre tal med hinanden i hovedet.

Hvis man lærer at dividere på papir har man den fordel, at man altid vil kunne dividere to tal, uanset hvor man er.

Mere om at dividere tal

At dividere tal er en grundlæggende matematisk funktion, der ofte anvendes i hverdagen og i mere komplekse beregninger. Når man dividerer tal, opdeles et tal i mindre dele for at finde ud af, hvor mange gange en given mængde passer ind i det samlede tal.

En af de mest grundlæggende regler for at dividere tal er at anvende den såkaldte “længdegangs-metode”, hvor man først skriver tallet, man vil dele, og dernæst skriver divideringstegnet og det tal, man vil dele med. Herefter placeres de korrekte cifre i resultatet, så man kan opnå det korrekte svar.

For eksempel, hvis man vil dele tallet 10 med tallet 2, skriver man 10/2 = 5. Det vil sige, at tallet 2 passer 5 gange ind i tallet 10. Man kan også anvende denne metode for mere komplekse beregninger, hvor man skal dividere større tal med både hele og decimaltal.

Når man arbejder med divisorer, kan det være en fordel at kende nogle matematiske regler, som kan gøre beregningerne nemmere og mere effektive. For eksempel kan man reducere brøker til deres mindste fællesnævner, før man dividerer, eller man kan anvende algebraisk division for at løse mere komplekse ligninger.

Det er også vigtigt at huske, at der er visse situationer, hvor man ikke kan dividere tal, såsom når man prøver at dividere med 0. I disse tilfælde er det vigtigt at forstå de grundlæggende matematiske principper og undgå at lave fejl i sine beregninger.

I dagens samfund er matematik en vigtig del af vores daglige liv, og at kunne dividere tal er en grundlæggende færdighed, som man bør have styr på. Uanset om man arbejder med matematik på arbejdspladsen, eller om man skal hjælpe sit barn med lektierne, er det vigtigt at have en grundlæggende forståelse af divisionens principper og regler for at kunne udføre korrekte beregninger.

Gode links

Læs også

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *