Hvem er inde i Kylling?

“Kylling” er nok ligeså berømt som “Bamse”. Men har du nogensinde spekuleret over, hvem der er inde i kyllingekostumet, og som ligger stemme til? Her får du svaret, som måske kan redde din samtale om børne TV med vennerne.

Kylling fra Bamse og Kylling
Kylling fra Bamse og Kylling kilde dr.dk

Hvem er inde i Kylling?

Inde i kyllingekostumet er der en skuespiller, der også ligger stemme til “Kylling” med den karakteristiske stemme. Det har været forskellige skuespillere gennem tiden.

 • Brian Patterson (wiki)
  Har været inde i kylling siden 1983-til i dag
  Brian Patterson Kylling
 • Mogens Tripsen Nielsen
  har været inde i Kylling  i perioden 1993-1996

Hvem er de andre karakterer fra Bamse i børne TV?

Se også Hvem er inde i Bamse?

eller Hvem er inde i Ælling?

Ellers er der:

Mere om Bamse og Kylling

Programmet Bamses Billedbog startede i 1983. Bamse bor i en hemmelig skov i et hus, som han selv har lavet. Han er sammen med sine venner Kylling og Ælling, og har også vennerne Aske, Viola og Luna. Ælling er den nyeste tilføjelse til programmet – det er lillesøsteren, som kom til i 1993. Figuren Bamse er både lavet som spil, film, billedbog, memes og endda sengetøj.

Hvor er Bamse og Kylling optaget?

Først lå Bamses hus ved Søborg, hvor DRs “TV byen” ligger, men blev i 1986 flyttet til Rungstedsgård, som er en gård nord for København ved Rungsted, og igen i 1999 til Jørlunde ved Frederikssund i Nordsjælland.

Hvem er inde i Kylling, helt kort?

Skuespilleren Brian Patterson har været inde i Kylling siden 1983.

Relaterede artikler

Del med andre

2 Comments

 1. Hej, jeg hedder AnneMette Slyngborg og er handicappede, jeg vil gerne vide hvad Pernille Skov fra “døren går op” og “hvem kommer ind” laver i dag, hvornår har hun fødselsdag, og årstal, jeg har søgt på nettet uden resultat, hvis i kan svarer på det, så vil det være en stor gave formig, og jeg vil blive rigtig glad, tusind tak.

  • Hej! Efter hvad vi kan se blev Pernille gift med Kim Scott Sutherland, som også laver film (han er location manager), og hedder nu Pernille Skov Sutherland.

   Hun fortsatte sin karriere indenfor produktion af film og har arbejdet som producer på tv-serierne “Rejseholdet”, “Ørnen”, “Sommer”, “Borgen” og “Arvingerne” m.fl. Hendes fødselsdato kender vi ikke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *