Hvem er inde i Bamse?

Vi kender alle karakteren “Bamse” fra børne-TV på DR. Men har du nogensinde tænkt på, hvilken person, der findes inde bag det gule kostume, og som ligger stemme til selveste Bamse?

Her får du det interessante svar, som kan redde den næste samtale om Danmarks måske bedste børneTV gennem tiderne.

Bamse og ælling
Her ses Bamse sammen med Ælling.

Det store mysterie – hvem er inde i Bamse?

Bamse kostumet har været “besat” af en række forskellige skuespillere gennem tiden. I nogen perioder har flere skuespillere været i kostumet, og har dermed kunnet afløse hinanden

 • Søren Hausch-Fausbøll (wiki)
  Inde i bamse 1983-1994,1998, 2010-til i dag
  Søren Hauch-Fausbøll
 • Henrik Lykkegaard (Wiki)
  inde i Bamse fra 2000-2010, 2010-og frem
  Henrik Lykkegaard
 • Christian Damsgaard (Wiki)
  inde i Bamse 2000-2003
  Christian Damsgaard
 • Lars Bom (Wiki)
  inde i Bamse 1993-1997
  Lars Bom
 • Morten Eisner (Wiki)
  Inde i Bamse 1986-1994
  Morten Eisner

Hvem er de andre karakterer fra serien?

Andre karakterer fra Bamse udsendelserne:

Hvem er inde i Bamse, helt kort?

Lige nu (2021) er Søren Hausch-Fausbøll eller Henrik Lykkegaard inde i Bamse. Flere andre skuespillere har været inde i Bamse siden 1983.

Om Bamse og Kylling

Bamse og Kylling er en dansk animeret tv-serie, der oprindeligt blev vist på DR1 fra 1997 til 2004. Serien er skabt af Flemming Quist Møller og produceret af DR’s børne- og ungdomsafdeling. Serien er siden blevet genudsendt og har opnået kultstatus blandt både børn og voksne.

Serien følger de to venner, Bamse og Kylling, og deres eventyr i den imaginære by Gokkentown. Bamse er en stor, venlig bjørn, mens Kylling er en lille, nervøs kylling. De bor sammen i et træhus og har mange sjove og skøre oplevelser sammen med deres venner, bl.a. Ælling og Grisling.

Bamse og Kylling er kendt for sin humor og sin unikke visuelle stil, der kombinerer stop-motion animation med tegneserieelementer. Serien er fyldt med sjove ordspil, skøre figurer og farverige omgivelser, der appellerer til både børn og voksne.

Serien har også været en stor succes på tværs af grænserne og er blevet vist i mange andre lande, herunder Sverige, Norge, Tyskland og Storbritannien. Serien har også givet anledning til flere bøger, musikalbums og en række andre merchandise-produkter.

Bamse og Kylling har også fået en række opfølgere, herunder en julekalender og en række spillefilm, der fortsætter historien om de to venner og deres venner i Gokkentown.

Serien er blevet en fast bestanddel af dansk børnekultur og har inspireret flere generationer af børn og voksne. Med sin sjove og skøre stil, sit positive budskab om venskab og samarbejde og sit ikoniske karakterdesign vil Bamse og Kylling forblive en favorit blandt danske seere i mange år fremover.

Relaterede artikler

Del med andre

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *