DBA – Den Blå Avis – Danmarks største markedsplads for brugte ting

Her på Danmarkmedmere.dk skriver vi artikler om de mest besøgte hjemmesider og nyhedsmedier i Danmark, så du kan blive informeret om, hvad der rører sig. I denne artikel vil vi kigge nærmere på en af Danmarks mest populære og besøgte hjemmesider.

Den Blå Avis, også kaldet “DBA” er Danmarks største markedsplads for brugte ting.

Her kan du læse mere om, hvad DBA er, og hvordan du finder varer på DBA.  Du kan finde links til de apps, du skal downloade for at komme på DBA.

dba Den Blå Avis
DBA.dk kan du finde varer i en lang række kategorier – både nyt og brugt. Du kan oprette annoncer, skrive med sælgere og få tips, når nye varer kommer til salg. Kilde: Screenshot

Hvad er DBA – Den Blå Avis?

DBA er Danmarks mest populære markedsplads for brugte ting. Det var engang “en blå avis” (en annonceavis man kunne købe) – det er nu kun online.

 1. Gå til www.dba.dk
 2. Download app til iPhone / iPad eller til Android
 3. DBA har både brugte varer, gratis ting og nye varer i en skøn sammenblanding
 4. Sælg: Du kan oprette annoncer. Det er gratis i de fleste kategorier, men i fx. huse, både eller biler over 50.000 kroner skal du betale.
 5. Du kan blive Plus medlem og få en række fordele af dette
 6. DBA har en god blogDBA Guide
Et uddrag af de gratis annoncer på DBA lige nu. De er dog i stærk konkurrence med apps som Ta den.

Hvad kan jeg finde på DBA?

På DBA kan du finde varer i en lang række kategorier. Disse har endda underkategorier. Der findes i alt cirka 600 forskellige varekategorier på DBA.

 • Biler (i kategorierne Personbiler Gulpladebiler Lastbiler og Busser)
 • Camping (Campingudstyr m.v., Campingvogne, Autocampere og teltvogne)
 • Biltilbehør (Tilbehør og reservedele, Diverse, Andre biler)
 • Boliger (Ejerbolig, Fritidsbolig, Lejebolig, Andelsbolig, Erhvervsejendom og -lejemål, Øvrig bolig)
 • Have og byg (Værktøj, arbejdsredskaber og maskiner, Havemøbler, planter, fliser og tilbehør, Byggematerialer, Elartikler og elektronik, Vinduer og døre, Badeværelses- VVS og -udstyr, Havemaskiner og -redskaber, Anden VVS, Køkken VVS)
 • Til boligen (Andre møbler og tilbehør, Glas, porcelæn og bestik, Kunst og antikviteter, Spise- og dagligstuemøbler, Belysning, Andre maskiner, Arkitekttegnet: møbler og belysning, Sengemøbler og udstyr, Hårde hvidevarer, Ovne og pejse)
  Til børn (Børnetøj, Legetøj og spil, Børne- og babyudstyr, Børne- og babymøbler)
 • Tøj og mode (Tøj til kvinder, Accessories, Tøj til mænd, Tasker og tilbehør, Personlig pleje,
 • Sport og fritid (Sport og motion, Jagt og fiskeri, Vandsport, Golf og udstyr)
 • Både (Både, Bådtilbehør)
 • Cykler (Cykler og cykelanhængere, Cykeldele og tilbehør)
 • Hobby (Samlinger, Symaskiner og hobbyartikler, Modelhobby)
 • Computer og spillekonsoller (Hardware og software, Spil og tilbehør, Computere, Spillekonsoller og tilbehør, Tablets og tilbehør, Mac, PDA og tilbehør, Stationære computere)
 • Mobil og telefoni (Mobiltelefoner og tilbehør, Telefoner og tilbehør, Andet kommunikationsudstyr)
 • Dyr (Rideudstyr og tilbehør til heste, Hunde og tilbehør, Stue- og kæledyr, Akvarier, terrarier, fisk og krybdyr, Husdyr, Katte og tilbehør, Heste)
 • Billede og lyd (Musik cd, lp og bånd, Film, Hi-fi og tilbehør, Tv og tilbehør, Fotoudstyr, Digitale kameraer, Dvd-afspillere, videomaskiner, projektorer og tilbehør, Hi-fi surround og tilbehør, Videokameraer, smalfilmsudstyr og kikkerter, Paraboler, antenner og tilbehør, Analoge kameraer)
 • Musikinstrumenter (Musikinstrumenter, Forstærkere, pedaler, anlæg m.m., Musikkontakt og undervisning)
 • Motorcykler og tilbehør (Reservedele, udstyr og tilbehør, Motorcykler, MC-sport og ATV)
 • Scootere og knallerter (30 knallert, scooter og tilbehør, 45 scooter, knallert og tilbehør)
 • Diverse (blandt andet gratis ting, bortgives)
 • Erhverv (Inventar, Landbrugsmateriel, Kontor, Entreprenørmaskiner og -materiel)
 • Job (Arbejde og undervisning)
 • Ferie (Feriebolig Indland, Rejser og seværdigheder, Feriebolig Udland)
 • Billetter (Billetter til sport, musik og kultur)
 • Bøger og blade (Skøn- og faglitteratur, Studiebøger)

DBA.dk’s historie

Dba.dk er en online annoncetjeneste, der blev lanceret i 2005. Tjenesten blev startet af den danske medievirksomhed JP/Politikens Hus med det formål at give brugerne en nem og bekvem måde at sælge og købe brugte varer på.

Navnet dba står for “Den Blå Avis”, som er et tidligere dansk avisfænomen, der havde specialiseret sig i at sælge brugte varer. Med lanceringen af dba.dk ønskede JP/Politikens Hus at fortsætte denne tradition, men nu i en moderne online udgave.

Dba.dk blev hurtigt en succes, og i dag er det en af de største annoncetjenester i Danmark med over 2,5 millioner aktive brugere. Tjenesten tilbyder en bred vifte af kategorier, herunder biler, boliger, elektronik, tøj og meget mere.

Dba.dk har også udvidet sin tilstedeværelse til andre lande, herunder Norge og Sverige, hvor det har etableret sig som en populær annoncetjeneste.

I 2022 blev dba.dk solgt til det norske medieselskab Schibsted, der også ejer andre populære online annoncetjenester som Finn.no og Blocket.se. Schibsted ønskede at udvide sin tilstedeværelse i Skandinavien og så i dba.dk en god mulighed for dette.

Siden opkøbet har dba.dk fortsat med at udvikle sin platform og tilbyde nye funktioner til brugerne. Tjenesten har også haft fokus på at forbedre sikkerheden og minimere risikoen for svindel.

Dba.dk har haft en stor indflydelse på den måde, vi køber og sælger brugte varer på i Danmark og resten af Skandinavien. Med sin brugervenlige platform og store brugerbase er det blevet en af de vigtigste online ressourcer for dem, der ønsker at købe eller sælge brugte varer.

Gode links

Andre populære hjemmesider i Danmark

De mest besøgte hjemmesider i Danmark er indenfor online handel med brugte varer, nyheder, TV medier, kogebøger, rejseplaner, leksikon, sundhed og jobs.

Gode links

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *