Andelskassen

I Danmark findes der i omegnen af 50 banker, der tilbyder forskellige ydelser til privatkunder. Typisk tilbyder bankerne ydelser som konto- og betalingsydelser, kreditkort, forbrugslån, realkredit, forsikringer, investering – ofte serveret i en kombination af fysiske filialer, online netbank og mobilbank. I denne artikel kigger vi nærmere på en udvalgt bank fra listen af banker i Danmark.

Andelskassen kalder sig et “lokalt pengeinstitut med mange års erfaring i at rådgive privatkunder”. Den går også under navnet “Danske Andelskassers Bank”.

Andelskassen er en af de mange, danske banker. På denne side kan du læse mere om banken.

I denne artikel kan du læse mere om, hvad der kendetegner netop denne bank blandt andre banker i Danmark.

Bliv kunde

Det er ikke altid lige nemt at blive kunder i en dansk bank, men i nogle banker er det gjort nemmere end andre. Alle banker kræver dog, at du afgiver en række oplysninger om dig selv, f.eks. gennem identifikation, skatteoplysninger mv. For at blive kunder i en dansk bank skal du desuden have et CPR nummer.

I denne bank bliver du kunde på følgende måde:

Andelskassen har desværre ikke noget online flow til at blive kunde, men man opfordres til at kontakte dem gennem deres filialer på kortet.

Se flere informationer under Kontakt.

Om banken

Nogle banker har en meget “ung” og digital profil, andre banker er mere traditionelle og har eksisteret længe. Der er også stort forskel på, hvordan banken er drevet og hvorledes ejerskabet er fordelt – og især hvor mange kunder banken har.

  • Danske Andelskassers Bank blev stiftet i 1969 og begyndte sit virke som pengeinstitut den 1. april 1970. Bankens rødder rækker dog helt tilbage til 1915.
  • Den første andelskasse blev stiftet i 1915
  • Er i dag et børsnoteret selskab, der er ejet af dels 2 fonde
  • Pr. januar 2018 bestod formandskabet i banken af bestyrelsesformand og direktør i Købstædernes Forsikring Anders Howalt-Hestbech og næstformand og cheføkonom Klaus Moltesen Ravn
  • I 2011 blev det besluttet at samle andelskasserne i Sammenslutningen Danske Andelskassers til ét pengeinstitut og ændre ejerform fra andels- til aktieselskab.

Værd at vide

I Danmark er bankerne forholdsvist ens, og tilbyder alle en række af de samme ydelser. Alligevel er der en række forhold, hvor bankerne adskiller sig markant. Det kan være hvilke typer af kunder, de henvender sig til, eller om deres kundeservice har bestemte forhold, der gør dem unikke.

Her kan du læse mere om, hvordan denne bank adskiller sig fra de andre:

  • Andelskassen er et lokalt pengeinstitut med mange års erfaring i at rådgive privatkunder
  • Danske Andelskassers Bank har et lokalt fokus, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved, at banken engagerer sig i sine lokalområder på mange forskellige måder.
  • Danske Andelskassers Bank står ligeledes bag produktet Lokallån, herunder Lokallån bil, Lokallån bolig, Lokallån førstegangskøbere og Lånepulje erhverv. For hvert nyt lokallån, der bevilges, giver banken 1.000 kroner tilbage til lokalsamfundet.

Ydelser

Det er meget forskelligt, hvilke ydelser de enkelte banker tilbyder, og hvor digitale bankens tilbud er. Typisk er der tale om, at banken tilbyder konto- og betalingsydelser, kreditkort, forbrugslån, boliglån, investering, pension og forsikring. Nogen banker har personlig rådgivning i fysiske filialer, mens andre er digitale – eller endda såkaldt heldigitale.

Her kan du se, hvad denne bank tilbyder, som er unikt for denne bank:

YdelseAndelskassenNote
Konti & betaling✅ Ja
Kredit✅ Ja
Forbrugslån✅ Ja
Realkreditlån✅ Ja
Investering✅ Ja
Pension✅ Ja
Personlig rådgivning✅ Ja
Erhvervsrådgivning✅ Ja
AndetFraråder kryptovaluta
Bankanalyse: Ydelser ved Andelskassen som bank.

Netbank og mobilbank

Alle banker i Danmark har en form for online selvbetjeningsløsning, men der stopper lighederne så også. Der er stor forskel på, om bankerne har en god app til mobiltelefon, og hvilke ydelser, der stilles til rådighed i netbanken – altså bankens webløsning. For denne bank gælder følgende:

Andelskassen har en “mobilbank”, og det er gratis både at downloade og benytte den.

  • Android: Du finder Android-app’en her  
  • iPhone: Du kan finde iPhone-app’en her
Screenshots fra Andelskassens mobilbank til iPhone.

Trustpilot anmeldelser

De fleste virksomheder har både anmeldelser fra tilfredse og utilfredse kunder – og banker er ingen undtagelse. Alligevel er der stor variation i, hvordan anmeldelserne ser ud for banken. Lad dig ikke skræmme væk af et par enkelte dårlige anmeldelser (ingen kan lide at betale gebyrer, men banken skal også leve af noget) – men kig på gennemsnittet og de generelle tendenser for bankens kundeservice. Måske er der nogen forhold, der springer i øjnene.

For denne banks vedkommende siger anmeldelserne følgende:

Andelskassen får 3,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot.

Sådan fordeler anmeldelserne for Andelskassen sig lige nu.

Kontakt denne bank

Læs mere om kontakt til banken via hjemmeside, telefon, adresse, social media, SWIFT/iban oplysninger, samt andre informationer såsom et kort over bankens filialnet og åbningstider for bankens fysiske filialer, hvis de findes.

KontaktAndelskassen
Hjemmesidehttps://www.andelskassen.dk/
Telefon87993000
E-mailhej@andelskassen.dk
Filialerhttps://www.andelskassen.dk/filialer/
Banken har blandt andet afdelinger i Esbjerg, Varde, Svendborg, Ikast, Ribe, Viborg, Sønderborg, Randers og Hobro.
ÅbningstiderVides ikke
SWIFTDANBDK22
Firma adresseDanske Andelskassers Bank A/S
Baneskellet 1, Hammershøj
8830 Tjele
CVR nummer31 84 32 19
LEI549300JECLPX13NZLU57
SWIFTDANBDK22
Diverse kontaktinformationer for banken

Mere om banken

Her finder du andre nyttige informationer om denne bank, såsom særlige forhold, der er værd at vide som kunde.

Her kan du også læse nogle af de ting, som banken skriver om sig selv:

Om banken skriver banken

”Sammen kan vi mere” er Andelskassens slogan, men det er mere end det. Det fortæller, at vi gennem samarbejde med dig vil gøre en mærkbar forskel for dig, din familie og – hvis du er selvstændig – for din virksomhed.

Om personlig rådgivning:

Du har placeret en stor del af dine bankforretninger i Andelskassen, og du er tilknyttet din egen, personlige rådgiver, der kender dig og din økonomi.

Din rådgiver følger op på din økonomi årligt og ringer til dig for at sikre, dels at samarbejdet kører som det skal, dels at dine løsninger er sammensat, så du får det optimale ud af dine penge. Du bliver også tilbudt et Økonomisk Overblik-møde årligt, hvis du har behov for det, ligesom du har mulighed for at få rådgivning af bankens eksperter inden for områder som pension og investering.

Om unge kunder i banken:

Er du mellem 18 og 28 år, er du altid tilknyttet din egen rådgiver i Andelskassen. Når du fylder 18 år, bliver du inviteret til dit første rådgivningsmøde, hvor vi fortæller dig, hvad Andelskassen kan tilbyde dig i dit økonomiske voksenliv, og hvor du kan fortælle os om dine planer.

Om Private Banking

Som formuende kunde i Andelskassen trækker du på viden og erfaring fra et hold, der samarbejder tæt om at pleje din formue.

Med din lokale rådgiver i spidsen opbygger vi et dedikeret team af specialister, som designer en løsning efter dine forventninger og behov. 

Kodeordet er fleksibilitet. Og det gælder, hvad enten du vil have hænderne i de daglige beslutninger eller lade os holde snor i skatteregler, kursudsving og andre begivenheder, der ændrer vilkårene for din fremtidige formue.

Om andelskasser:

Mange ting er lettere – og sjovere – at gøre i fællesskab. Når du står over for noget, som du aldrig har prøvet før, er det rart at få hjælp.

Har du en drøm, et godt initiativ eller en spændende idé, er det meget lettere at føre den ud i livet med opbakning fra andre.

Næsten uanset, hvad du drømmer om, bliver det lettest, hvis du har et godt økonomisk overblik og mulighed for at tale med en, du har tillid til. En person, der forstår dig, din hverdag og dine værdier.

De færreste har præcist samme behov, og ingen har de samme drømme gennem hele livet. Det er det, der er målet for os: At være der, hvor du er – i livet, i verden og i din økonomi

Gode links

Det danske banklandskab

Bankerne i Danmark har en stor betydning for, hvordan private borgeres hverdag fungerer – men betyder også meget for samfundet som hele – fx. de offentlige institutioner og private virksomheders.

Bankernes rolle er at kanalisere pengene i samfundet, så de kan bevæge sig sikkert mellem borgere, virksomheder og myndigheder. Bankerne gør dette gennem rådgivning, långivning, investeringstilbud og ved at udvikle moderne og nemme betalingsløsninger.

Andre banker i Danmark

Der er lige nu omkring 50 banker i Danmark? Leder du efter en anden bank – eller en sammenligning af de danske banker?

Der findes andre alternativer såsom Lunar, Resursbank og Saxobank – eller du kan vælge en af de 5 største banker – Danske Bank, Nordea, Jyske Bank, Sydbank eller Nykredit Bank.

Se denne liste over alle banker i Danmark.

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *