Banker i Danmark lige nu – liste med landets 49 banker i 2023

I Danmark er der et stort antal banker at vælge imellem, når du skal finde det næste pengeinstitut, der skal passe på dine penge – eller låne dig nogen.  

Her finder du en opdateret liste over de banker, der findes i Danmark lige nu. Vi har været hver bank igennem på listen og sikret os, at det er en dansk bank med en funktionel hjemmeside, anmeldelser og ydelser til private.

En bank kan hjælpe dig med mange ting: boliglån, billån, indlån, investering, lønkonto, Dankort og meget mere. Og de har oftest også en hæveautomat.

Banker i Danmark – opdateret liste for 2023

Her er en liste over banker lige nu i Danmark, du kan blive kunde ved. Listen udelader banker, der udelukkende leverer lån eller kviklån.

 1. Andelskassen (Danske Andelskassers Bank) – Info
 2. Arbejdernes LandsbankInfo
 3. Bank Norwegian
 4. Broager Sparekasse
 5. Borbjerg Sparekasse
 6. Coop Bank
 7. Danske Bank (Danmarks største bank)
 8. Den Jyske Sparekasse
 9. Djurslands Bank
 10. Dronninglund Sparekasse
 11. Ekspres Bank
 12. Frøs Sparekasse
 13. Frørup Andelskasse
 14. Frøselv-Mollerup Sparekasse
 15. Fynske Bank
 16. Grønlandsbanken
 17. Handelsbanken
 18. Hvidbjerg Bank
 19. Ikano Bank
 20. Jutlander Bank
 21. Jyske Bank (Danmark 3. største bank)
 22. Kreditbanken
 23. Københavns Andelskasse
 24. Lån & Spar Bank
 25. Lollands Bank
 26. Lunar
 27. Lægernes Bank
 28. Merkur Andelskasse
 29. Middelfart Sparekasse
 30. Møns Bank
 31. Nordea Bank Danmark (Danmarks næststørste bank)
 32. Nordfyns Bank
 33. Nordjyske Bank
 34. Nykredit Bank (Danmarks 5. største bank)
 35. PenSam Bank
 36. Resurs Bank
 37. Ringkjøbing Landbobank
 38. Santander Consumer Bank DK
 39. Saxo Bank
 40. Spar Nord Bank
 41. Sydbank (Danmarks 4. største bank)
 42. Sparekassen Djursland
 43. Sparekassen Kronjylland
 44. Sparekassen Sjælland-Fyn
 45. Sparekassen Thy
 46. Sparekassen Danmark
 47. Stadil Sparekasse
 48. Totalbanken
 49. Vestjysk Bank

Mangler der en bank? Skriv en kommentar her på siden, og vi tilføjer banken, hvis banken opererer i Danmark.

Banker i Danmark – sammenligning af anmeldelser og ydelser

I tabellen herunder begynder vi at udvikle på en oversigt over bankernes ydelser, og hvordan de adskiller sig fra hinanden.

BankTrustProfil
Andelskassen3,6Andelskassernes bank. Læs mere
Arbejdernes Landsbank1,7Stiftet af fagbevægelser. Læs mere
Bank NorwegianBank Norweigan er en norsk, internetbaseret bank, der primært fokuserer på lån, kreditkort og opsparingsprodukter.
Broager SparekasseBroager Sparekasse er placeret i Broager og er en af Danmarks ældste sparekasser, da de har eksisteret siden 1845. 
Borbjerg SparekasseBorbjerg Sparekasse er en mindre sparekasse med fokus på de lokale værdier. Banken har hovedsæde i Borbjerg, Holstebro.
Coop Bank Coop Bank er en af de nyeste banker i Danmark, og modsat mange andre danske banker har denne ingen filialer i Danmark. Banken har oplevet stor succes de senere år. For at blive kunde i banken skal du dog være medlem af Coop.
Danske BankDanmarks største bank med afdelinger i flere lande verden over. Banken er landsdækkende med i alt 85 filialer i Danmark.
Den Jyske SparekasseDen Jyske Sparekasse er med 21 filialer over hele Jylland, og hovedsæde i Grindsted, en udbredt sparekasse i Jylland. 
Djurslands BankDjurslands Bank er en jysk bank med 16 filialer i Jylland og med hovedsædet placeret i Grenaa.
Dronninglund SparekasseDronninglund Sparekasse er en mindre bank i Nordjylland med hovedsæde i Dronninglund. 
Ekspres BankExpress Bank er en ny internetbaseret bank i Danmark, som ejes af BNP Paribas Personal Finance.
Frøs Sparekasse3,3Frøs Sparekasse er en sparekasse med base i Sønderjylland. Banken har 12 filialer og 4 erhvervscentre samt hovedsæde i Rødding. 
Frørup Andelskasse
Frøselv-Mollerup SparekasseFrøslev-Mollerup Sparekasse er en mindre, lokal sparekasse på Mors, som har hovedsæde i Frøslev og en filial mere i Nykøbing Mors.
Fynske BankFynske Bank har fokus på Fyn og få steder i Jylland. Banken har hovedsæde i Svendborg og 11 filialer fordelt over hele Fyn og Østjylland.
GrønlandsbankenGrønlandsbanken er en grønlandsk bank som blev stiftet i 1967 af flere danske banker samt Nationalbanken, og var den første bank på Grønland.
Handelsbanken
Hvidbjerg BankHvidbjerg Bank er en mindre bank placeret i det nordlige Vestjylland med hovedsæde i Hvidbjerg og filialer i Struer, Viborg, Holstebro og Hurup. 
Ikano Bank
Jutlander BankJutlander Bank er en mellemstor dansk bank med 32 afdelinger fordelt over få steder i Jylland samt en enkelt i København. 
Jyske BankJyske Bank er Danmarks 3. største bank med et landsdækkende net på 98 afdelinger samt hovedsæde i Silkeborg. 
KreditbankenKreditbanken er en mindre dansk lokalbank med hovedsæde i Aabenraa og afdelinger i Sønderborg, Haderslev og Tønder.
Københavns Andelskasse
Lån & Spar BankEn dansk bank med 20 filialer placeret over hele Danmark med hovedsæde i København. 
Lollands BankLollands Bank er en mindre dansk bank, der i 2013 fusionerede med Vordingborg Bank, men fortsatte under samme navn. Banken har hovedsæde i Nakskov og Vordingborg, men har også filialer i Maribo, Nr. Alslev, Nykøbing F. og Rødbyhavn. 
LunarEn heldigital, populær nyere dansk bank med konti, kreditkort, opsparing og endda kryptovaluta.
Lægernes BankLægernes Bank er en af de yngre banker i Danmark med kun 25 år på bagen. Banken er specialiseret i at betjene læger.
Merkur AndelskasseMerkur Andelskasse er en mindre dansk bank med en “bæredygtig” vision. Banken har hovedsæde i København, men har også filialer i Aalborg og Aarhus. 
Middelfart SparekasseMiddelfart Sparekasse er et lokalt pengeinstitut placeret i Middelfart, men med 18 afdelinger fordelt over Fyn og Jylland samt en enkelt på Sjælland.
Møns Bank
NordeaNordea er Danmarks næststørste bank og er en fusion af flere nordiske banker som er til stede i disse lande. Nordea har hele 120 privatfilialer spredt ud over hele Danmark.
Nordfyns BankNordfyns Bank er en fusion af to fynske banker og har primært fokus på Fyn. Banken har hovedsæde i Bogense, men har 8 filialer fordelt over Nordfyn og Odense.
Nordjyske BankNordjyske Bank er en del af Ringkjøbing Landbobank og fokuserer primært på Nordjylland. 
Nykredit BankNykredit er en af Danmarks 5 største banker som også står mere end 40% af Danmarks realkreditlån. De har 42 filialer i hele landet.
PenSam BankPensam Bank er en mindre, internetbaseret bank uden fysiske filialer, der har eksisteret siden 1989.
Resurs Bank
Ringkjøbing LandbobankRingkjøbing Landbobank er en dansk bank med 32 filialer primært fordelt over Jylland og selvfølgelig med hovedsæde i Ringkøbing. 
Santander Consumer Bank DKSantander Consumer Bank er ejet af den internationale finanskoncern Grupo Santander. Banken fokuserer primært på lån, bilfinansiering og højrenteprodukter, og deres hovedkontor i Danmark er i Hvidovre. Vi har kun taget dem med, fordi de har et opsparingsprodukt. Ellers vil vi ikke kalde dem en bank.
Saxo Bank
Spar Nord BankSpar Nord Bank er en større bank i Danmarks med 51 filialer placeret over hele landet. Deres hovedsæde er placeret i Aalborg. 
Sydbank (Danmarks 4. største bank)Sydbank er en af de største banker i Danmark og er landsdækkende med 62 filialer samt hovedsæde i Aabenraa.
Sparekassen DjurslandSparekassen Djursland er en lokal sparekasse med hovedsæde i Allingåbro, men de har filialer over hele Djursland.
Sparekassen Kronjylland
parekassen Kronjylland er en dansk bank placeret i Randers med fokus på Kronjylland. Banken har 46 afdelinger primært placeret i Jylland, men der er dog også få placeret på Sjælland. 
Sparekassen Sjælland-FynSparekassen Sjælland-Fyn er er en dansk bank med fokus på Sjælland og Fyn, da den er en fusion af Sparekassen Fyn og Sparekassen Sjælland, som de stadig brander sig som overfor deres kunder. De har 32 afdelinger udelukkende på Sjælland og Fyn samt et hovedsæde i Holbæk.
Sparekassen ThySparekassen Thy er en mindre bank med knap 50.000 privatkunder fordelt over hele landet. Banken har sit hovedsæde i Thisted med 14 filialer fordelt over det vestlige Jylland. 
Sparekassen Danmark
Stadil SparekasseStadil Sparekasse er en mindre sparekasse i Vestjylland. Banken har hovedsæde og filial i Stadil, Tim.
TotalbankenTotalbanken er en fynsk bank med fokus på private husstande samt små og mellemstore virksomheder. Banken har hovedsæde i Aarup og har yderligere to filialer på Vestfyn og to i Odense.
Vestjysk BankVestjysk Bank er en dansk bank placeret i Lemvig med afdelinger 15 forskellige steder i Jylland.
Banker i Danmark – analyse (work in progress)

De 5 største banker i Danmark lige nu

De største banker i Danmark målt på egenkapital kan du se her: De største banker i Danmark lige nu – top 5

Danske banker – helt kort

Der findes i 2023 i alt 48 forskellige banker i Danmark, du kan vælge at blive kunde ved.

Gode links

Se også

Del med andre

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *