Er Brexit godt eller skidt?

Det blev i 2019 besluttet, at Storbritannien skulle forlade EU. Men er det egentlig en god nyhed – eller en dårlig? Her får du svaret på dette spørgsmål, som sikkert kan få diskussionen i gang omkring middagsbordet. Hvis du tør starte den!

Hvad betyder Brexit?

  • Brexit er betegnelsen for, at Storbritannien ved en afstemning i 2016 besluttede af forlade EU i 2019. Læs mere her: Hvad er Brexit?

Men er det godt eller skidt?

Brexit EU Europa England Storbritannien
Er det en god nyhed for Storbritannien, at de forlader EU?

Er Brexit godt eller skidt?

Brexit er godt for Storbritannien, med skidt for EU systemet og globaliseringen.

Da Danmark stemte nej til den fælles mønt var Ja-sigerne med til at tegne et meget negativt billede om, hvor meget Danmark ville tabe. De brugte også isolationsargumenterne, og fremhævede, at alt fra jobs, eksport, kronekurs og meget mere ville lide. Danmark ville praktisk talt dø. Det har vist sig ikke at blive sandt. Ikke at komme med på Euroen var godt for Danmark økonomisk. De nøgletal, nogen sagde ville blive røde, endte med at blive endnu bedre.

Derfor er det mest sandsynlige, at det er de samme, usande konsekvensbilleder der tegnes af Brexit nu, fordi det er de samme – tilhængerne af EU – der tegner disse billeder, som tegnede det negative billede tidligere. Derfor er det mest sandsynlige, at det vil have positive konsekvenser for Storbritannien økonomisk, og dermed også samfundsmæssigt.

Der er ingen tvivl om, at det vil have en negativ konsekvens for EU systemet, fordi der nu er færre medlemmer. Det er ikke alle, der længere vil være med. Europa og EU er ikke længere det samme, og det giver andre lande blod på tanden til også at forlade systemet.

Det vil også have en negativ konsekvens for globaliseringstendensen – at grænser nedbrydes, og landes politiske suverænitet nedbrydes til større systemer. Globaliseringen lider under Brexit. Man kan så til gengæld diskutere, om globalisering er godt eller skidt. Dermed er den endelige konsekvens af Brexit på verden heller ikke entydig. Hvis man mener, at globalisering i sidste ende er en dårlig idé, så er Brexit en god nyhed for hele verden.

Er Brexit en god ting – helt kort

Brexit er en dårlig nyhed for EU systemet, men en god nyhed for Storbritannien.

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *