Hvor mange kalorier er der i popcorn?

Popcorn i biografen – eller foran fjerneren. Du elsker dem, men undrer dig måske over, om det er sundt eller ej. Hvor mange kalorier er der egentlig i edsn portion popcorn? Her finder du svaret på dette livsvigtige spørgsmål, som måske kan redde din filmaften.

Så mange kalorier er der i popcorn
Her på siden kan du læse, hvor mange kalorier der egentlig er i en portion popcorn.

Så mange kalorier er der i popcorn

Det er en skrøne, at popcorn skulle være en sund snack. Når man køber mikrobølgepopcorn er der en stor mængde fedt i posen, som steges ind i dine popcorn. Det gør, at de bliver relativt usunde. Det er altså ikke en “sund snack” – heller ikke uden salt.

  • Popcorn til mikrobølgeovn har cirka 4-500 kalorier per 100 gram afhængig af producenten.
  • Der er cirka 75-100 gram i en portion, afhængig af producenten, med andre ord er der altså 4-500 kalorier i en portion popcorn fra mikrobølgeovnen.
  • Det kan blive mindre, hvis du steger selv, hvor du kan regulere fedtet
  • De er selvfølgelig endnu flere kalorier, hvis du køber popcorn med smør

Er popcorn sundere end chips?

Hvis man tager en almindelig pose chips (og ikke sunde chips, “light” chips og den slags), er der 2236 kJ = 537 kcal i 100 gram chips. (kilde: iform.dk)

Svaret er derfor at  Ja – mikrobølge popcorn er cirka 25% sundere end chips. De kan blive endnu sundere, hvis du selv laver dem på panden.

Er popcorn sunde – det korte svar

Nej, popcorn er ikke sunde. De er kun 25% sundere end chips, hvis du vælger mikrobølgetypen. Du kan reducere kalorierne en smule, hvis du selv steger dem på panden.

Andre artikler

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *