Er mælk usundt?

Mælk smager virkelig godt, og det er i alting. Men der er meget tale for tiden om mælkefri og laktosefri produkter. Er disse produkter bedre? Er mælk usundt?Her finder du det enkle svar på spørgsmålet, som kan redde diskussionen ved køledisken.

Mælk
Komælk er et af de mest velsmagende og sunde drikkeprodukter i verden.

Er mælk usundt?

Nej, mælk er ikke usundt.

Der er i øjeblikket en trend omkring laktosefri produkter, eller mælkefri produkter, men det behøver man kun at spise, hvis man ikke kan tåle mælkeprotein eller laktosen, som er i mælk.

Hvis man ikke har mælkeallergi eller er laktose intolerant, er der intet i vejen med mælk.

Et produkt der er mælkefrit eller laktosefrit er ikke sundere eller bedre end et produkt med mælk. Det er kun noget man skal gå efter, hvis man er allergisk overfor mælk.

Hvornår må børn få mælk?

Se Hvornår må børn få mælk?

Hvordan får man mælkeallergi?

Hvis man har rigtig mælkeallergi, er man allergisk overfor mælkeproteinet. Hvis man har laktoseallergi, kan man ikke tåle laktose i alle de produkter det forekommer, også i mælk.

Man kan være laktoseintolerant af to årsager: Den ene er, hvis man har arvet den. Så forsvinder det aldrig. Den anden er, hvis man har en anden sygdom i mavetarmkanalen, der gør, at de ikke kan producere det enzym, der spalter laktosen. Man kan med andre ord ikke få det ud af den blå luft.

 

Er mælk sundt – helt kort

Ja mælk er sundt. Det er faktisk vigtigt, at man drikker mælk. Man skal kun søge mælkefri eller laktosefri produkter, hvis man er diagnosticeret mælkeallergiker.

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *