Hvad betyder udtrykket “lige børn leger bedst”?

Du har sikkert hørt udtrykket det sagt at “lige børn leger bedst”. Men hvad vil det sige, og hvilken betydning har det?  Her i artiklen får du svar på dette vigtige spørgsmål, som måske kan redde samtalen med andre forældre – eller med dine børn.

Børn piger lege
“Lige børn leger bedst”, siger man. Men hvad vil det egentlig sige? Det handler ikke bare om børn, men om alle mennesker.

Hvad vil det sige at “lige børn leger bedst”?

  • Udtrykket handler ikke kun om børn, og hvem de leger godt med
  • Det handler om alle mennesker, og hvem vi passer bedst med her i livet
  • Det betyder, at man har det bedst sammen med andre, der er som en selv
  • Man bruger det ofte i betydningen “Det er derfor, personen ikke passer ind”, eller “Det er derfor, Hanne passer godt til Poul”

Man har det bedst sammen med andre, der er som een selv.

  • Det bliver både brugt til hvem man danner godt par til i kærlighedsforhold, men også hvem man finder sammen med som venner eller kollega.
  • Udtrykket giver mening fordi vi som mennesker finder sammen når vi har fælles interesser eller fælles værdier, hvilket betyder at vi har god mulighed for at forstå hinandens baggrund bedre.
  • Det handler ikke om hudfarve/race

Hvor stammer udtrykket fra?

Udtrykket kom fra en informationskampagne, som Narkotikarådet kørte i 70’erne. Det var for at stoppe brugen af den på det tidspunkt brede brug af narkotika. Målet var at få unge mennesker til at holde sig fra hash og andre stoffer.

Kampagnen benyttede sig af forskellige slogans, som fx “Skæv & dum” og “Når hash du ryger, samfundet dig stryger”. Det slogan, som bagefter blev mest hængende var “Lige børn leger bedst”.

Hvad betyder at “lige børn leger bedst”

“Lige børn leger bedst” betyder, at vi som mennesker fungerer bedst sammen med andre, der er ligesom os selv.

Relaterede artikler

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *