Leksikon

Hvad betyder det at “vifte med ørerne”?

ører

ører

Du har sikkert hørt talemåden “at vifte med ørerne”. Men hvad vil det egentlig sige?  Her finder du svaret på dette essentielle spørgsmål, der kan redde samtalen omkring middagsbordet – eller når du skal ud og vifte med ørerne.

ører

Der er mennesker, der rent faktisk kan bevæge deres ører, og vifte med dem. Det er dog ikke, hvad udtrykker “vifte med ørerne” betyder

Hvad vil det sige at “vifte med ørerne”?

  • At vifte med ørerne betyder, at man “slår sig løs”, kommer ud i byen og ser andre mennesker, og fester lidt udenfor de normale rammer
  • Man siger det typisk om en person, der ikke kommer så meget ud, og så får muligheden for at komme i byen
  • Man kan også bare bruge det som et udtryk for, at man skal ud i byen
  • Der er typisk sat i forbindelse med at feste og danse.
  • Det er altså ikke at “vifte med ørerne”, at man bare har været på café eller ude at spise. Det er typisk en fest, f.eks. på pub, diskotek eller lignende, hvor man møder mennesker, man ikke kender.
  • Det er et uskyldigt udtryk, der betyder, at man blot er ude blandt andre mennesker. Det betyder ikke, at man f.eks. er sin partner utro, blot at man er ude og feste.
  • Udtrykket kan derfor både bruges om personer i parforhold og mænd eller kvinder, der er single.

Hvor kommer udtrykket “vifte med ørerne” fra?

Talemåden “at vifte med ørerne” stammer måske fra, at nogen mennesker rent faktisk kan bevæge deres ører og vifte med dem.

Det kan ses som værende en kæk og lidt anderledes måde at vise sig frem på, og få opmærksomhed på. Måske har det relation til, at det er blevet til udtrykket at “gå i byen”, hvor man også viser sig lidt frem.

Hvad betyder vifte med ørerne – helt kort?

At “vifte med ørerne” betyder at man tager i byen og fester eller danser.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar