Find din nærmeste postkasse – Se PostDanmarks 6.000 postkasser

Leder du nogengange efter en postkasse tæt på dig? Her på siden kan du se hvor de danske postkasser befinder sig i landet på et opdateret kort.

PostNord har lige nu over 6.000 postkasser rundt omkring i landet – og der er også een i nærheden af dig.

Hvor er den nærmeste røde postkasse?

Hvis du vil finde en PostDanmark postkasse i nærheden af dig, skal du bruge følgende webside:

  • PostNord (tidligere PostDanmark, de skulle aldrig have skiftet navn, red.) viser alle postkasser på et interaktivt kort her:
    www.postnord.dk/quick-finder/location-finder
  • Vælg først “Postkasser” i listen øverst
  • Zoom ind på det interaktive kort indtil du ser postkasser i nærheden af dig
  • På det samme kort kan du også se posthuse, se dem nærmeste frimærkeforhandler, pakkebokse og erhvervsindlevering:
postkasser
denne Postnord side finder du et interaktivt kort over postkasser i Danmark. Vælg “Postkasser” og zoom langt nok ind.

Mere om antallet af postkasser i Danmark

  • På få år er antallet af breve i Danmark blevet halveret. Derfor er antallet af postkasser også under beskæring
  • i 2010 var der ca. 10.000 postkasser
  • i 2018 var der ca. 6.000 postkasser tilbage i Danmark. Der bliver stadigt færre af dem.
  • Du kan også aflevere din post til postbudet, eller på det nærmeste postkontor.
Postkasser
Postkasser behøver ikke være røde. Det er bare i Danmark, at de er det. De tyske postkasser er fx. blå. i USA er de hvide.

Gode links

Om postkassernes historie i Danmark

Postkasser har spillet en afgørende rolle i danskernes kommunikation med hinanden og verden omkring dem. Historien om postkasser i Danmark kan spores tilbage til midten af 1800-tallet, hvor de første postkasser blev indført som en del af det nye postvæsen, der blev etableret i kølvandet på jernbanens ankomst til Danmark.

I starten blev posten kun udleveret på postkontorerne, men med indførelsen af postkasser blev det muligt at sende breve og beskeder direkte fra sin egen adresse. De første postkasser var af træ og havde enkle design, men i takt med teknologiens udvikling blev de mere avancerede og sikrere.

I 1920’erne blev postkasserne en fast del af bybilledet, og de blev designet i forskellige størrelser og farver, alt efter om de var tiltænkt til private husholdninger eller virksomheder. I 1940’erne blev postkasserne forsynet med en rød farve, som stadig kendetegner dem den dag i dag.

Postkasserne spillede også en vigtig rolle under besættelsen under Anden Verdenskrig. De blev brugt til at sende illegale aviser og breve til modstandsbevægelsen, og tyskerne forsøgte derfor at fjerne postkasserne for at forhindre kommunikationen mellem modstandsgrupperne.

Efterkrigstiden

Efter krigen blev postkasserne moderniseret og gjort mere sikre, og i dag er de stadig en uundværlig del af det danske samfund. Der er omkring 20.000 postkasser i Danmark, og de bliver tømt og håndteret af PostNord, der har ansvaret for postdistributionen i landet.

I dag bliver postkasserne dog i stigende grad erstattet af digitale kommunikationsformer som e-mail og sociale medier, og mange danskere sender kun sjældent fysiske breve og postkort. Men postkasserne vil altid være en vigtig del af Danmarks historie og kultur, og de vil fortsat være til stede i gadebilledet som et symbol på danskernes kommunikation med hinanden og verden omkring dem.

Se også

Del med andre

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *