Hvornår må børn få havregrød?

Havregrød er skønt, det er nemt at lave og det er mega billigt. Men hvornår kan du egentlig give det til børn? Kan de bare få det fra starten? I denne artikel finder du svaret, der giver dig morgenmad til dine børn i mange år frem.

Havregryn havregrød havre
Man laver havregrød fra havregryn. De fleste tilsætter blot lidt vand og sætter det 2 minutter i mikrobølgeovnen (se opskrift).

OBS: Havregrød er supernemt at lave, se Danmarks nemmeste havregrød opskrift.

Er havregrød til børn et problem?

Nej, havregrød er ikke et problem til børn. Det er ufarligt, billigt og sundt. Der er næsten ingen kalorier i det, det har fibre, og det mætter godt og længe. Det er godt til barnets vækst.

Det eneste problem med havregrød er, at det er varmt. Man skal køle det lidt ned, inden man giver det til barnet, eller kan det brænde sig i munden.

Hvilken alder skal børn have, før de må få havregrød?

Havregrød er nemt at lave, og du kan give dit barn det allerede når det har lært at lave synkebevægelser udenfor brystet.

Det er fysisk muligt at give havregrød, når de er 4 måneder og meget sultne. Men Sundhedsstyrelsen anbefaler modermælk eller erstatning udelukkende op til 6 måneder, og det er derfor først her, at de bør få havregrød.

Det kan være lidt lettere for barnet i starten med det finvalsede, fordi grynene er mindre. Men nogen vil kunne starte på grovvalset med det samme, altså 6 måneder gamle.

Det grovvalsede er bedre for tarmene, når børn har lært at spise, fordi der er flere fibre i. Se grovvalsede eller finvalsede?

Hvad med gluten?

Der er gluten i havregryn. Tidligere var der restriktioner i forhold til gluten, men det er ikke længere noget, man anbefaler at holde børn fra, til de er 6 måneder. Se Hvornår må børn få gluten?

Hvornår må børn få havregrød – helt kort

Børn må få havregrød med det samme, at mundmotorikken tillader det, det vil sige cirka 6 måneder. Finvalsede gryn kan være nemmeste for nogen børn. Husk at køle det ned.

Hvornår må børn få andre ting?

Se Hvornår må børn få forskellige ting – livskalender

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *