Hvad er ATP?

Hvis du modtager løn eller betaler skat så har du sikkert hørt om ATP bidraget, og undret dig over, hvad det betyder.

Her får du svaret på, hvad ATP er for en størrelse, og om du selv kan få ATP. Du kan også læse, hvornår man kan få det – det afhænger nemlig af din status på arbejdsmarkedet.

Hvad er ATP bidrag?

ATP er et tillæg, som din arbejdsgiver betaler over din løn. Din arbejdsgiver betaler det, du får ATP pensionen, når du bliver gammel.

  • ATP står for “Arbejdsmarkedets Tillægs Pension”
  • ATP er et tillæg til din folkepensionen, som du får, når du bliver 67. Se Hvornår kan jeg få folkepension?
  • ATP udbetales som en livslang pension. Beløbet du får udbetalt varierer efter, hvor længe du har været på arbejdsmarkedet og dermed har opsparet.
  • Du skal ikke indbetale til ordningen. Det gør din arbejdsgiver, hvis du er lønmodtager og arbejder mindst 9 timer om ugen. Det er obligatorisk.
  • Typisk er beløbet du får udbetalt 1.000 kr. – 2.000 kr. om måneden for en person, der har arbejdet det meste af sit liv.
  • Du skal betale skat af din ATP pension, når du får den udbetalt.
ATP er et tillæg, som din arbejdsgiver betaler over din løn. Det udbetales når du bliver pensionist.

Hvad afgør om jeg kan få ATP pension?

Da ATP opspares, mens du er på arbejdsmarkedet, er det eneste krav til at få ATP som pensionist, at du havde et arbejde på mere end 9 timer om ugen i løbet af dit liv. Beløbet afhænger så af, hvor meget din arbejdsgiver opsparede for dig i løbet af dit liv.

Hvor meget kan man få i ATP?

SKAT har en god beregner på borger.dk, hvor du kan indtaste dine oplysninger og få en idé. Gå til beregner

Hvad er forskellen på ATP og arbejdsmarkedsbidrag?

ATP er noget, din arbejdsgiver indbetaler til en pensionsfond. Det kan du få, når du bliver gammel. Arbejdsmarkedsbidrag er en ekstra skat på 8%, du betaler. Se Hvad er arbejdsmarkedsbidrag?

Hvad er ATP – helt kort?

ATP er et tillæg på 1-2.000 kr. til folkepensionen, du får som pensionist. Din arbejdsgiver opsparer til den, sålænge du er på arbejdsmarkedet. ATP står for Arbejdsmarkedets Tillægspension.

Andre relaterede artikler

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *