Hvilke fordele er der ved at være gift?

Hvis I overvejer at blive gift, så er der en række fordele ved det. I denne artikel kan du læse mere om, hvad disse fordele er, og hvorfor det er en god idé at blive gift.

Ring ringe kærlighed ægteskab guld
Med et giftemål, også kaldet en vielse, følger en række fordele. Her kan du læse, hvad disse er.

Hvilke fordele er der ved at blive gift?

Grundlægggende kan man identificere 7 grunde til, at det er en god idé at blive gift med sin partner.

  1. Ingen arveafgift: Hvis den ene part dør, arver den anden automatisk. I skal ikke betale boafgift eller arveafgift. Hvis man ikke har børn arver ægtefællen alt uden afgift. Arven deles med afdødes børn, både fælles børn og dem fra tidligere forhold.
  2. Skat: I kan overføre personfradrag og underskud mellem jer, og I får det der hedder I sambeskatning. Det kan spare jer for både besvær og penge.
  3. Testamente: Med vielsen sikres I automatisk. I behøver ikke at lave et testamente. Det er især smart, hvis I har børn eller hus sammen, eller hvis den ene af jer bliver syg eller dør.
  4. Forsikringer: Hvis I tegner en livs- og/eller ulykkesforsikring, er I ligeledes automatisk hinandens nærmeste pårørende, når I er gift.
  5. Delingsregler: Der er tydelige delingsregler, hvis I går fra hinanden og fx ejer et hus eller en lejlighed sammen. I skal altså ikke lave delingskontrakter o.l., når I køber noget sammen.
  6. Pension / udbetalinger: Hvis den ene går bort vil den anden få udbetalinger fra pension og livsforsikring automatisk. Det gælder også gruppeliv fra fagforening og arbejdsgiver. Der skal heller ikke her betales arveafgift.
  7. Godt for forholdet: Udover det juridiske er det godt for jeres forhold at blive gift. Forhold med vielser bag holder længere, fordi parter føler sig mere forpligtet til at blive sammen.

Fordelene – helt kort

Kort fortalt er fordelene ved at blive gift at forholdet holder bedre, og parret bliver automatisk sikret i en række økonomiske forhold i forbindelse med skat, forsikring, pension og arv.

Andre relaterede artikler

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *