Poser under øjnene? 9 effektive måder at fjerne dem på

Hvis du oplever, at du har poser under dine øjne, enten permanent, eller når du er særlig træt, så er der råd at hente. Det er nemlig muligt at fjerne dem, eller hvertfald minimere dem, på en række forskellige måder. I denne artikel kan du læse om de vigtigste måder at fjerne poser under øjnene på, og hvad du kan gøre.

Hvad skyldes poser under øjnene?

Poser under øjnene kan skyldes en række forskellige årsager:

 • Allergisk reaktion
 • Mangel på søvn / træthed
 • Forkert kost
 • Gråd eller gnidning af øjnene
 • Poser forværres ofte med alderen, fordi bindevævet i huden bliver slapt.
 • Poser under øjnene kan også være arveligt, eller hvertfald tilbøjeligheden til at få poser under øjnene som følge af andre faktorer
Øjne smuk syn
Poser under øjnene skyldes, at blodtilførslen ikke er tilstrækkelig til området under øjnene, der er skrøbeligt, eller at du har en allergisk reaktion. Det kan også skyldes, at bindevævet er blevet slapt som følge af alder. Poserne forværres af forkert kost, rygning og manglende søvn.

Hvordan fjerner man poser under øjnene?

Her er 9 effektive metoder, du kan benytte dig af for at mindske poser under øjnene. Du vil nok opleve, at det er mest effektiv, hvis du laver flere af disse i en kombination, for at det virker for dig.

 1. Fjern allergener: Find ud af, om der er noget, du er allergisk overfor, som du udsættes for jævnligt. Hvis det er tilfældet, skal du fjerne dig fra det. Eksperimenter med at fjerne de ting, du tror det kan være, for at nærme dig problemet.
 2. Læg ting på dine øjne: Rådene er mange, det kan være kolde teposer, penslede æggehvider, mælk, isterninger, frosne metalskeer, rå kartoffelskiver eller agurkeskiver (en klassiker). Metoderne varierer i effektivitet, og det er lidt en jungle. Men prøv dig frem med nogen af disse.
 3. Lav om på dine sovevaner: Meget ofte skyldes poser under øjnene manglende søvn. En simpel ting du kan gøre er at gå 1-2 timer tidligere i seng hver dag i en uge – og droppe fjernsynet eller filmen.
 4. Drik vand nok i løbet af dagen. Dehydrering skaber nemlig posede øjne, fordi huden ikke opfriskes så godt.
 5. Kostvaner, du kan ændre:
  • Mindre salt: Skær ned på dit saltindtag. Salt binder væske i kroppen
  • Undgå natrium
  • Få nok vitamin, især K, E, C og B12. Der findes også cremer med disse vitaminer.
  • Sørg for at få nok antioxidanter – det findes især i frugt
  • Drik mere te
 6. Stop med at ryge: Rygning er utroligt usundt for din krop, og også for dit ansigt. Hvis du ryger kan det være en væsentlig årsag til, at du har poser under øjnene. Se Hvordan bliver jeg røgfri?
 7. Brug fugtighedscreme til dit ansigt jævnligt. Det gør, at hudens celler er sundere, og har den nødvendige næring. Du kan også bruge en natcreme, og der er mange særlige øjencremer.
 8. Fingermassage: Bank let på din hud under øjnene med dine fingerspidser. Det øger blodcirkulationen til området. Du skal ikke gnide – det gør det værre, fordi det gør huden slappere og irriterer den.
 9. Få foretaget en plastisk operation Det er muligt at få fjernet poser ved en kosmetisk operation. Det koster omkring 10-20.000 kroner.
 10. Har du et tip, du synes skal med? Skriv en kommentar 🙂

Relaterede artikler

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *