Hvem opfandt bilen?

Bilen er nok een af verdens bedste opfindelser. Men måske har du undret dig over, hvem der egentlig fik ideen til denne fantastiske maskine?  Her finder du svaret.

bilen mekanik opfindelse veteranbil
Bilen er uden tvivl een af de opfindelser, der har ændret vores forhold til verden allermest. Men hvem opfandt den egentlig?

Hvem opfandt bilen?

Historien om hvordan bilen kom til verden er en længere historie. Men skal man give en enkelt person æren, må det være

  • Carl Benz fra Tyskland opfandt bilen. Mange vil hævde, at han skabte den første rigtige bil i 1885.
  • Ferdinand Verbiest byggede et dampdrevet køretøj omkring 1672. Der blev lavet mere avancerede udgaver af det dampdrevne køretøj som personligt transportmiddel i 1816 (Josef Bozek), 1838 (Walter Hancock), 1867 (Henry Taylor) og 1871 (Carhart).
  • Der blev bygget forskellige modeludgaver af den elektriske bil tidligt i 1800-tallet, men det lykkedes ikke at skabe en gangbar løsning, der kunne udvikles videre på. Selv forsøg i 1990’erne på at lancere elbilen mislykkedes. Den var for dyr at lave og batteriernes levetid for kort.
  • Den interne forbrændingsmotor blev opfundet i starten af 1800 tallet, men den første praktiske bil blev opfundet af Carl Benz (1885), men blev næsten samtidigt også udviklet af Daimler og Maybach i 1889.

Hvordan så de første biler ud?

Her kan du finde nogen af de første biler, der blev produceret.

Benz Prasident 1885
Den første bil der kom i produktion med en intern forbrændingsmotor var denne “Benz Patent-Motorwagen” fra 1885-1886 opfundet af Carl Benz.
Ford Model T
Den første bil, der blev masseproduceret i en stor skala, og som den almindelige borger havde råd til, var Henry Fords “Model T”. Det blev startskuddet til videreudvikling af bilen som vi kender den i dag.

Hvem opfandt – kort?

Bilen blev opfundet af Carl Benz i 1885, men var forinden blevet udviklet fra dampdrevne køretøjer. Opfindelsen blev hurtigt videreudviklet af mange ingeniører verden over.

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *