Adressebeskyttelse: Sådan får du hemmelig adresse (6 trin)

I en tid hvor personlig information er mere tilgængelig end nogensinde før, er det vigtigt at beskytte sig mod uønsket opmærksomhed og potentielt farlige situationer. En måde at gøre dette på er ved at skjule sin adresse, så den ikke er tilgængelig for alle. Dette er muligt via adressebeskyttelse på borger.dk, en service tilbydt af det offentlige.

I denne artikel vil vi se nærmere på, hvordan adressebeskyttelse på borger.dk fungerer, og hvad man skal være opmærksom på, når man vælger at benytte sig af denne service.

På denne side kan du læse, hvordan du får adressebeskyttelse, altså hemmelig adresse. Når din adresse er hemmelig betyder det, at:

  • Andre kan ikke slå dig op og finde dig udfra dit telefonnummer
    (se Hvem ringer?)
  • Andre kan heller ikke slå dit navn og ved at indtaste din adresse (Se Hvem bor på adressen?).
  • Politiet og andre offentlige myndigheder har dog stadig adgang til din adresse.
adressebeskyttelse
Hemmelig adresse betyder, at man ikke kan slå dit navn op på krak.dk og se, hvor du bor. Politiet og andre offentlige myndigheder har dog stadig dine adresseoplysninger.

Hvordan får jeg adressebeskyttelse?

Det er nemt og hurtigt at få adressebeskyttelse. Det tager 2 minutter, og du skal bruge dit NemID.

  • Borger.dk har en side, hvor du kan anmode om adressebeskyttelse (hemmelig adresse). Gå til Borger.dk – anmod om beskyttelse af adresse
  • På siden skal du indtaste dit NemID. Herefter guides du gennem en række trin.
  • Personer: Du kan vælge adressebeskyttelse for dig selv, men også dine børn på siden
  • Type: Du kan vælge beskyttelse fra at modtage markedsføring fra virksomheder
  • Påmindelse: Få besked, når adressebeskyttelsen udløber. Det gør den efter 1 år. Herefter skal du forny beskyttelsen.
borger.dk hemmelig adresse adressebeskyttelse
Sådan ser det ud på Borger.dk, når man anmoder om hemmelig adresse.

Husk

  • Du skal forny din adressebskyttelse hvert år
  • Du skal selv søge om hemmeligt telefonnummer hos dit teleselskab, hvis du ønsker det. Se Hvordan får jeg hemmeligt nummer.

Husk at forny din adressebeskyttelse hvert år

I Danmark er det desværre kun muligt at anmode om hemmelig adresse 1 år af gangen. Du skal selv huske at forny din adressebeskyttelse. Sådan gør du

  • Gå ind på den samme side, hvor du anmoder om adressebeskyttelse på Borger.dk
  • I trinnet “påmindelse før udløb” skal du vælge at få påmindelser “via Digital Post”
  • Hvis du ikke gør dette vil din adressebeskyttelse udløbe, når der er gået et år. Herefter er dit navn og din adresse igen offentlig.
adressebeskyttelse udløb
På Borger.dk skal du vælge at få besked, når adressebeskyttelsen udløber.

Når du får besked skal du gå ind på Borger.dk og gøre det samme igen.

Hvad er ulemperne ved at få hemmelig adresse?

Hvis du vælger at få hemmelig adresse skal du kende til ulemperne ved dette

  • Din bank, telefon- og forsikringsselskab får ikke automatisk besked, hvis du flytter. Det kan betyde en del manuelt besvær med at skifte adresse i deres systemer. Du skal selv kontakte disse virksomheder og hjælpe dem med at skifte din adresse.
  • Venner, familie og tidligere kolleger kan ikke slå dig op, hvis de gerne vil i kontakt med dig, f.eks. for at sende dig en invitation.

Sådan fungerer adressebeskyttelse på borger.dk

Du anmoder om hemmelig adresse på Borger.dk. Du skal bruge dit NemID. Adressebeskyttelsen skal fornys hvert år.

Adressebeskyttelse er en service, som tilbydes af det offentlige via borger.dk, og som kan være med til at beskytte personer mod at blive fundet af uvedkommende. Her kan man skjule sin adresse, således at den ikke er tilgængelig for alle.

Først og fremmest kræver det en NemID, når man ønsker at oprette adressebeskyttelse på borger.dk. Når man har logget ind med sit NemID, skal man vælge fanen “adressebeskyttelse” og derefter vælge “opret adressebeskyttelse”. Herefter vil man blive bedt om at indtaste sin adresse, og man vil herefter modtage en bekræftelseskode via posten. Når man har modtaget denne kode, kan man logge ind på borger.dk igen og indtaste bekræftelseskoden.

Når man har bekræftet sin adressebeskyttelse på borger.dk, vil ens adresse være skjult for alle, der ikke har en særlig begrundelse for at se den. Det betyder, at man for eksempel kan undgå at blive opsøgt af personer eller organisationer, som man ikke ønsker at have kontakt med.

Det er dog vigtigt at bemærke, at der stadig er en række personer og myndigheder, som har adgang til ens adresse, selvom man har oprettet adressebeskyttelse på borger.dk. Det drejer sig eksempelvis om politiet, Skat og ens bank. Derudover vil ens adresse også være tilgængelig for personer, som man selv har givet adgang til den.

Samtidig er det vigtigt at påpege, at adressebeskyttelse på borger.dk ikke vil forhindre, at ens adresse kan blive fundet via andre metoder, eksempelvis via telefonbøger eller internettet. Det er derfor vigtigt at overveje, om man har behov for at skjule sin adresse, før man opretter adressebeskyttelse på borger.dk.

Samlet set er adressebeskyttelse på borger.dk en god måde at beskytte sig selv mod uønsket opmærksomhed. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at servicen ikke er 100 % sikker, og at der stadig er en række personer og myndigheder, som har adgang til ens adresse.

Gode links

Relaterede artikler

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *