Hvilke dage i året er “Tycho Brahe dage”? Se alle 32

Tycho Brahe var en dansk astronom, som blandt sine mange bedrifter lavede en liste over dage, som er specielt uheldige, hvis man er kejser. Det var et bestillingsarbejde han havde fået af den tyske Kejser Rudolf.

Tycho Brahe dage er opkaldt efter ham. Her i artiklen kan du læse, hvordan navnene fik dette navn – og hvilke dage, der er tale om.

Tycho Brahe baserede sine udregninger på stjernetegn og positioner – altså overtro. Disse “uheldige dage” har ingen betydning for dig som almindelig person – og nok heller ikke engang hvis du er kejser.

De 32 Tycho Brage dage

Her er en liste over de 32 uheldige dage, som man kalder Tycho Brage dage.

Se også alle dages navne her: Hvad er dagens navn?

1. januarNytårsdag
2. januarAbels dag
4. januarMethusalems dag
6. januarHellig tre Kongers dag
11. januarHyginus dag
12. januarReinholds dag
20. januarFabians dag, Sebastians dag
11. februarEuphrosynes dag
17. februarFindanus dag
18. februarConcordias dag
1. martsAlbinus dag
4. martsAdrianus dag
14. martsEutychius dag
15. martsZacharias dag
10. aprilEzekiels dag
17. aprilAnicetus dag
18. aprilElutherius dag
7. majFlavia dag
18. majEriks dag
6. juniNobertus dag
17. juliAlexius dag
21. juliEvenus dag
20. augustBernhards dag
21. augustSalomons dag
10. septemberBurchardts dag
18. septemberTitus dag
6. oktoberBroderus dag
6. novemberLeonhardus dag
18. novemberHesychius dag
6. decemberNikolaus dag
11. decemberDamasus dag
18. decemberLovises dag
Hvilke dage i året er "Tycho Brahe dage"? Se liste
Hvilke dage i året er “Tycho Brahe”-dage?

Gode links

Hvem var Tycho Brahe?

Tycho Brahe var en dansk astronom, der levede i det 16. århundrede. Han er kendt for sin præcise observationsmetode og sin omfattende stjerne atlas. I denne artikel vil vi udforske, hvem Tycho Brahe var, og hvad hans bidrag til astronomien var.

Tycho Brahe blev født i 1546 i Skåne, Sverige. Han var en velhavende adelsmand, der blev uddannet på universiteter i Danmark og Tyskland. I 1572 observerede Brahe en ny stjerne på himlen, som var lysere end nogen anden stjerne, der tidligere var blevet observeret. Denne observation førte til en dybere interesse i astronomi og til, at han begyndte at lave præcise observationer af stjernerne.

Brahe opførte sit eget observatorium, Uraniborg, på øen Hven i Øresund. Her brugte han de bedste instrumenter til at lave præcise observationer af stjernerne. Han opfandt også flere instrumenter, herunder kvadranten og armillarsfæren, som gjorde det muligt for ham at måle vinkler mellem stjerner og planeter.

Brahes mest berømte opdagelse var månen omkring planeten Jupiter. Han opdagede også en række kometer og gjorde mange observationer af planeternes bevægelser. Disse observationer blev senere brugt af Johannes Kepler til at udvikle den heliocentriske model af solsystemet.

Tycho Brahe døde i 1601, men hans arbejde blev fortsat brugt af andre astronomer i mange år efter hans død. Hans stjerne atlas, som blev offentliggjort posthumt, indeholdt mere end 1.000 stjerner og var den mest præcise og detaljerede atlas på det tidspunkt.

I dag er Tycho Brahe stadig kendt som en af de største astronomer i historien. Hans bidrag til astronomi har haft en stor indflydelse på vores forståelse af universet og har inspireret mange andre astronomer til at fortsætte med at undersøge stjernerne.

Sammenfattende var Tycho Brahe en dansk astronom, der er kendt for sin præcise observationsmetode og sit omfattende stjerne atlas. Han opførte sit eget observatorium, Uraniborg, og opfandt flere instrumenter, der gjorde det muligt for ham at lave præcise observationer af stjernerne. Hans mest berømte opdagelse var månen omkring planeten Jupiter, og hans arbejde fortsatte med at have en stor indflydelse på astronomi i mange år efter hans død.

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *