Hvad betyder “CEO”?

Det er ikke unormalt, at man ser betegnelsen “CEO” nævnt omkring en bestemt person, typisk en leder eller en kendt person. Men har du tænkt over, hvad det betyder? I denne artikel kan du læse, hvad en CEO egentlig er, og hvad betegnelsen står for.

Hvad er en “CEO”?

  • CEO betyder “Chief Executive Officer”
  • Oversat direkte betyder det “Den øverst udførende betalingsmand”
  • Man kan sige, at det er forretningens øverste direktør eller daglige leder. På dansk hedder dette typisk en “administrerende direktør”.
  • Man kan både bruge betegnelsen CEO for lederen af en  virksomhed med 10 ansatte, eller een med 100.000 ansatte. Det er en fællesbetegnelse for den øverste leder, og afhænger ikke af størrelsen.
CEO betyder Chief Executive Officer
CEO betyder “Chief Executive Officer”. Det er et anden ord for den øverste leder af en virksomhed. Det nærmeste danske ord er “Administrerende direktør”.

Er det muligt at have 2 CEOs?

Ja, det kan godt lade sige gøre at have to øverste ledere. Det sker typisk i virksomheder, hvor de to ledere også er de to ejere eller stiftere af virksomheden.

Det frarådes af de fleste at have to CEOs, fordi der dermed ikke er en endelig beslutningstager, hvis man ikke kan blive enige om en bestemt beslutning.

Hvad betyder CEO – helt kort?

CEO betyder “Chief Executive Officer” og betegner den øverste leder af en virksomhed, typisk det samme som en administrerende direktør.

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *