Hvorfor fejrer vi påske i Danmark?

Påsken er en vigtig tradition i Danmark, hvor de mange holder fri. Der er påskebord. Vi giver hinanden påskeæg. Nogen skriver gækkebreve. Andre går i kirke. Men hvad handler påsken egentlig om, og hvorfor holder vi påske? I denne artikel får du svaret på grunden til, at vi egentlig fejrer påske.

Hvorfor holder vi påske i Danmark?
Vi holder påske i Danmark af en helt anden grund end de fleste tror. Det handler ikke om påskeæg, men om noget, der skete for 2000 år siden.

Hvorfor holder man påske?

Påsken er en skøn tradition med mange elementer, vi forbinder med påske. Men i virkeligheden er det en fejring af en bestemt historisk begivenhed. En fantastisk historisk begivenhed.

For cirka 2.000 år siden gik der en mand på jorden ved navn Jesus. Biblen skriver om ham. Han blev født på mirakuløs vis af en jomfru (det er derfor, vi fejrer jul), og levede i ca. 33 år. De sidste tre år af hans liv gik han omkring og helede tusinder af mennesker for deres sygdomme og gjorde mange andre mirakler. Han fortalte om Gud og om Guds rige. Til sidst tog han til Jerusalem, hvor han han blev korsfæstet for at påstå, at han var Guds søn, og fordi han sagde, at han repræsenterede Gud. Det skete på “langfredag” i påsken.

Han blev begravet i et gravkammer og en stor sten blev rullet for. Det skete samme dag.

Men om søndagen kom nogen af hans disciple ud til graven, og fandt den tom. Det var søndag morgen. Påskemorgen. Jesus var genopstået fra de døde, og beviste dermed, at han var Guds søn.

Senere viste han sig for mange andre for at bevise, at han virkede levede. Til sidst steg han til himmels, hvor han sidder den dag i dag. Det er derfor, at vi fejrer Kristi Himmelfartsdag. Og pinsen kom lidt senere ved, at Helligånden kom ned på jorden.

Så vi fejrer påske for at fejre, at Jesus blev korsfæstet for vores skyld. Han genopstod påskemorgen for at bevise, at han var dén, han påstod han var.

Jesus blev korsfæstet for at dig og mig kunne blive sat fri
Påsken fejrer den centrale historiske begivenhed, at en mand, som påstod han var Guds søn, blev korsfæstet og senere genopstod fra de døde.

Derfor kan man sige, at påskeægget og liljerne alligevel har en betydning. For de symboliserer det nye liv, der spirede frem.

Er der beviser for, at Jesus genopstod fra de døde?

Der er ingen tvivl om, at Jesus var en historisk person. Det man kan diskutere er, om hen genopstod fra de døde. Forskere i det nye testamente er dog enige om, at det ikke bare er den kristne bibel, men en meget nøjagtig dokumentar omkring, hvad der skete i tiden, hvor Jesus gik på jorden. Der er meget stor sandsynlighed for, at beretningen er sand – og at vi har en god grund til at fejre påske.

Hvornår falder påsken – og hvordan udregner man det?

Det er lidt svært at udregne, og det falder på forskellige tidspunkter. For måden vi regner det på har med månens faser og søndagenes placering i året. Sagt simpelt er det første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgn.

Hvorfor er der påske – helt kort

Påsken er en kristen tradition, som fejrer en historisk begivenhed, der med stor sandsynlighed fandt sted: Jesus, der påstod han var Guds søn, blev korsfæstet og genopstod senere fra de døde.

Relaterede artikler

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *