Havregrød er noget af det nemmeste i verden at lave, og det koster ingenting. I denne artikel får du måske Danmarks simpleste opskrift på havregrød.
Der er nemlig mange forskellige måder at lave det på, men det er grundlæggende det samme, man gør.
Hvordan laver man havregrød?
Her er Danmarks simpleste opskrift på havregrød.
- Put havregryn i din dybe tallerken (grovvalsede eller finvalsede)
- Put så mange i, som du kan spise
- Hæld vand over, indtil grynene lige er dækket af et par mm vand. Ikke mere.
- Put tallerkenen i mikrobølgeøvnen i 2 minutter. Max styrke.
- Når det kommer ud, er det formentlig meget varmt og meget tykt.
- Hæld derfor lidt koldt vand over, mens du rører i det med din ske.
- Når det har den rette konsistens, kan du spise det. Så er det nemlig blevet lidt koldere.
- Verdens nemmeste opskrift!
Hvordan gør jeg havregrød lidt mere spændende?
Folk putter alt muligt på havregrød – som måske ikke er det mest spændende i verden – for at pifte det lidt op. Her er et par idéer.
- Sukker
- Kanelsukker (sukker blandet med kanel)
- Frugtmos (godt til børn)
- Skårede frugter
- Nogen laver havregrøden med mælk og ikke sukker
Må man lave havregrød til børn?
Ja, det er noget af det bedste morgenmad, de kan få. Se Hvornår må børn få havregrød?
Hvordan laver man havregrød – den korte version
Hæld vand over havregrynene i din tallerken, til de lige er dækket. Put dem i mikrobølgeovnen i 2 min. Hæld koldt vand i, til det har den rette konsistens.