Leksikon

Politiken – læs daglige nyheder her

Politiken er et af de mest læste danske nyhedsmedier. Det findes både online og som en trykt avis, man kan abonnere på. Avisen udkommer i omkring 100.000 eksemplarer dagligt (2017). I denne artikel kan du læse lidt mere om, hvordan du får nyheder fra Politiken, og hvad avisen er for en størrelse.

Hvor kan jeg få Politiken henne?

Mere om nyhedsmediet Politiken

Politiken er måske Danmarks mest læste avis, hvis man ser på oplagstal og besøgstal. Avisen er socialliberal – dvs. den fører en socialdemokratisk og venstreorienteret linje, og holder sig indenfor denne.

Avisen blev grundlagt i 1884, og tillæget Ekstrabladet startede ud fra Politiken. Til at starte med som et tillæg, og senere som en selvstændig avis.

Med Politiken som medie er man sikker på at få en socialdemokratisk linje. Hvis man ikke kan lide synspunkter fra andre dele af det politiske spektrum, er avisen rigtig god læsning. Ulempen er, at det objektive nogengange godt kan lide under, at et medie altid har en bestemt vinkel på tingene.

Avisen har hovedsæde i Politikens Hus i København og har nyheder indenfor emnerne Danmark, Kultur, Debat, Internationalt, Sport, Forbrug og Liv, Ibyen og politik.

Skriv en kommentar