Etik & Tro

Hvad er meningen med livet?

pension alder smukt stjerner rummet

pension alder smukt stjerner rummet

Meningen med livet – det er et spørgsmål, som de fleste nok har stillet sig. Men de færreste tror, at svaret findes. Men det gør det faktisk. Ja, det er sandt. Svaret på meningen med livet findes, og du kan læse det her. Det gælder for alle, uanset hvad man tror på.

pension alder smukt

De fleste mennesker har kigget op imod stjernerne og undret sig over, hvad meningen med livet er. Givet livet overhovedet mening? Hvordan finder vi ro i vores hjerte?

Vores hjerter længes efter svaret

De fleste har set mod stjernerne om natten og tænkt, at det hele ikke kan være opstået ved en tilfældighed. Vi bor i en storslået verden med kærlighed og ondskab og en natur, der er så imponerende, at den overvælder os. Og vi er allesammen udstyret med et hjerte, der længes efter et svar.

Vi kan godt glemme de vigtige spørgsmål i hverdagens travlhed, men inderst inde vil vi gerne tro, at der er en mening med det hele. Sådan føles det nemlig, når vi mærker efter.

Hvordan kan det være?

Hvad er meningen med livet?

Først skal du vide, at meningen med livet er en rigtig god nyhed. Det er nyheden om, at der er en løsning til dig. Der findes frihed og et nyt liv til dig. Der er en fred til dit rastløse hjerte, som den kan få om 5 minutter. For livet stopper ikke ved døden, og meningen med livet er også budskabet om, at du er elsket betingelsesløst.

Meningen med livet er at finde Gud og gøre Ham ære.

Her kommer det vigtigste, du nogensinde vil læse. Det kan opsummeres i 10 punkter:

 1. Du er skabt til noget helt særligt
 2. Der er et særligt formål med dit liv, som du skal finde
 3. Der er nemlig noget, der er vigtigere end dig selv
 4. Du er skabt af Gud
 5. Han ønsker fællesskab med dig
 6. Han har en vej tilbage til Ham, som du kan finde
 7. Det er op til dig – sådan gør du
 8. Meningen med livet er…
 9. Hvis man har fundet meningen med livet – får livet så en ny mening?
 10. Hvad så, hvis man ikke tror på Gud?

I det følgende kan du læse mere om, hvad disse 10 punkter betyder:

1. Der findes et særligt formål for netop DIT liv

Verdens skaber – Gud – havde dig i tankerne, før han grundlagde verdens fundament. Mennesket er hans mest unikke, særlige skabning, og vi er dyrebare for ham. Han ønsker fællesskab med os, og vi er skabt til fællesskab med Ham. Han ønsker, at du finder frem til dette fællesskab.

Men hvordan gør man det?

2. Der er en plan for dit liv. Din frie vilje afgør, om du følger den eller ej

Gud vil ikke have robotter. Han har skabt mennesker med en fri vilje. Derfor er det op til dig, om du vil vælge ham til eller fra. Hvis du ikke tror på ham, så vælger du ham fra.

3. Der er noget, der er større end dig selv

Gud er virkelig. Han er en person, Han er verdens skaber, Han er din himmelske fader, og han er Ånd. Han er der også, selv om du ikke tror på ham. Han sendte sin søn for at bevise det, og Biblen beskriver, hvordan Jesus døde, og hvordan han genopstod. Det er den dag i dag stadig ikke blevet modbevist, hvad der står i Biblen. Det er fordi, at det virkelig skete, at Jesus gik her på jorden.

4. Han skabte også dig

Selv om din krop kommer fra din mor og far har Gud en finger med i spillet. Han har lavet livet her på jorden, han har også skabt videnskaben og DNA, og Han vidste, at du ville komme til verden. Du har uendelig værdi for ham.

5. Han ønsker fællesskab med dig

Måske kan du huske historien fra Adam og Eva i paradiset? Gud skabte mennesket i sit billede, og Adam og Eva levede i fællesskab med Gud.

Men de valgte at gøre oprør mod Gud og lytte til slangen – Satan. Gud smed dem derefter ud af paradiset, fordi de ellers ville leve evigt med deres fejl. Adam og Eva levede videre som dødelige mennesker, og vi nedstammer fra dem, med de samme fejl og mangler. Det er derfor, der findes ondskab og sygdom i verden. Fordi Adam og Eva spiste af kundskabens træ.

Men Gud havde ikke glemt os. Han sattegang i verdens mest fantastiske plan for at vinde fællesskabet tilbage. Det gjorde han gennem jøderne, og med deres historie beviste han, at vi ikke kan komme i himlen på egen hånd. Vi er ikke gode nok. For Gud sammenligner os ikke med andre mennesker. Han sammenligner os med hans egen standard, som er perfekt. Og ingen mennesker er perfekte.

6. Han har vundet dig tilbage

Derfor blev Gud til menneske i form af Jesus, som nedstammede fra jøderne.

Med Jesus gav Gud dig mulighed for at komme tilbage til fællesskab med Gud.

Gud har nemlig skabt muligheden for, at du kan komme i Himlen, selv om du ikke er perfekt. Hvordan gør du det?

7. Nu skal du vælge Ham

Nu er det op til dig. Jesus kom på jorden, og beviste, hvem han var. Han genopstod igen (det er derfor, at vi fejrer påske) efter tre dage, og beviste, at han var Guds søn.

Nu er det op til dig.

Siger du “ja” eller “nej” til Jesus?

Biblen siger, at hvis vi med hjertet tror og med mund erklærer, at Han er Guds Søn og vores Herre og frelser, så kommer vi i himlen:

 For hvis du med din mund bekender, at Jesus er Herre, og i dit hjerte tror, at Gud har oprejst ham fra de døde, skal du frelses.

Romerbrevet 10:9, Biblen

Hvis du vender dig mod Jesus og giver dig hjerte til ham lige nu i bøn, så vil du blive frelst. Det betyder også, at du vender dig fra synden i dit liv, og tror på, at han har noget bedre til dig. Sådan gør du:

Bed til Jesus:

Jesus, jeg er en synder, og jeg ønsker at frelses af dig. Jeg vender mig fra mit gamle liv og tager imod det evige liv, som du tilbyder. Jeg tror på, at du er Guds søn, og takker dig for, at du døde for mig.

Jeg gør dig til min Herre og Frelser og jeg giver fra dette øjeblik alt til dig.

8. Meningen med livet

Så dét er meningen med livet. Meningen med livet er at finde Gud. Der er det, alle hjerter inderst inde mangler. Gud har skabt vores hjerter med så stor en kapacitet, at kun Han kan fylde det. Men vi skal opgive vores egen plan, og følge Hans.

9. Hvis man har fundet meningen med livet – får livet så en ny mening?

Ja, når du har opdaget, hvem Gud er, ved at sige ja til Jesus, så har du fundet meningen med livet. Så får dit liv en ny mening.

Når du er blevet kristen er formålet med dit liv at ære ham, lovprise ham og række ud til en fortabt verden med Hans kærlighed. Det gør du ved at elske din næste, fortælle andre mennesker om Jesus, og bede for andre mennesker.

10. Hvad så hvis man ikke tror på Gud? Har livet så ikke nogen mening?

Du kan godt selv “give” livet en mening, hvis du ikke tror på Gud. Men det er ikke livets sande mening. Du vil finde ud af i sidste ende, at du vender tomhændet tilbage fra alle eventyr, når du skal herfra i sidste ende. Du vil finde ud af, at dét, som du troede var meningen, i sidste ende ikke betød noget.

Gud har givet dig friheden til at vælge ham fra eller til. Han vil ikke have en robot. Han vil have dig.

Tager du imod?

Gud har givet dig friheden til at vælge ham fra eller til. Han vil ikke have en robot. Han vil have dig.

Note: Læs biblen

Denne artikel er skrevet af et menneske – et menneske, som også har fejl. Der findes sikkert også ting i denne artikel, man kunne sige på en bedre måde. Derfor:

 • For at finde Gud og bygge din tro skal du gå tilbage til kilden, som ingen fejl har – Biblen
 • Start med at læse det nye testamente, og hvis du ikke ved hvor, så
 • Start med Johannesevangeliet

Få biblen på din telefon: Læs biblen online her

Gud velsigne dig!

Relaterede artikler

Skriv en kommentar